Naša zgodovina

Wood-Mizer se je začel razvijati leta 1982 iz skromnega izhodišča – v garaži v Indiani, ZDA. Donaldu Laskowskemu in Danielu Tekulvu se je porodila ideja o učinkovitejšem načinu žaganja hlodovine za lesne izdelke. Ustavrila sta nekaj novega in kmalu so se pojavile nove priložnosti. Nenadoma je vsak lahko z lahkoto in gospodarnostjo izdeloval svoj les in za proizvajalce lesa po vsem svetu se je začela revolucija.

Tovarna, postavljena v Indianapolisu je nato v pičlih 5 letih izdelala več kot 2500 žag. Poceni žaga, ki obdeluje les značilen za drage žage, je uspela!

Industrija prenosnih žag je naraščala in stranke so zahtevale žago z večjo produktivnostjo. Wood-Mizer se je odzval z izdelavo serije Super leta 1997. Naslednja žaga je bila LT15 – najmanjša žaga, ki jo je takrat ponujal Wood-Mizer.

Leta 1990 je poljski podjetnik opazil nove priložnosti in Wood-Mizerjev izdelke predstavil Evropi. Ustanovili smo sedež v Kolu na Poljslem za oskrbo evropskega, afriškega in azijskega trga. Podjetje je raslo in raslo in ljudje so spoznali koncept tehnologije žaganja s tankim rezom.

Danes je Wood-Mizer Industries dinamično in sodobno mednarodno podjetje. Evropo, Azijo in Afriko neposredno oskrbuje evropski sedež. Sodobni proizvodni obrat, ki deluje v skladu s standardi ISO 9001:2008, zaposluje več kot 300 ljudi. Leta 2007 je bil dokončan nov proizvodni objekt, ki omogoča izdelavo novih linij rezil in več prostora v objektu za proizvodnjo žag.

Leta 2012–2013 sta bila dokončana dva nova objekta, ki sta omogočila več kot 4200 m2 prostora za proizvodnjo in pisarne. Dokončan je bil tudi večji proizvodni objekt in objekt s storitvami za stranke in delavnico.

Servisni centri Wood-Mizer rastejo in se naajajo v več kot 130 državah. V več kot 30-letnem obdobju delovanja na svetovni ravni je Wood-Mizer izdelal več kot 75.000 žag in veliko ponudbo komplementarne opreme za obdelavo lesa.

Zgodovina znamke Wood-Mizer v Sloveniji

2008

Jan Fale, direktor slovenskega podjetja Famteh, se začne zanimati za izdelke Wood-Mizer in obišče evropski proizvodni center Wood-Mizer v poljskem mestu Kolo. Po uspešnih pogajanjih postane podjetje Famteh iz Raven na Koroškem prvi zastopnik za Wood-Mizer v Sloveniji.

2009

Podjetje Famteh odpre brusilnico za brušenje tračnih listov. Slovenski kmetje, lastniki gozdov in obdelovalci lesa začnejo kupovati tračne žage Wood-Mizer.

2011

Podjetje Famteh začne s programom odkupa starih strojev. Lastniki tračnih žag Wood-Mizer lahko sedaj svoje stroje zamenjajo z najnaprednejšimi tračnimi žagami Wood-Mizer.

2012

Wood-Mizer v Sloveniji ponudi možnost nakupa na lizing, na voljo sta dve možnosti. Kupec lahko 1/3 cene plačajo vnaprej in takoj prevzame žago. Čez eno leto poravna naslednjo 1/3 cene, čez dve leti pa preostalo 1/3 cene. Druga možnost je, da kupec ½ cene plača vnaprej in takoj prevzame žago. Preostalo polovico pa poravno čez eno leto.

Brusilnica na Ravnah na Koroškem je opremljena z novim industrijskim brusilnim strojem in orodjem za razprtje zob.

2013

Famteh postane uradni zastopnik za Wood-Mizer na Hrvaškem. Novo ustanovljeno podjetje Famteh Adria ima sedež v hrvaškem mestu Moravice. Direktor novega podjetja je Matjaž Kolar.

2014

V Sloveniji obratuje okoli 300 tračnih žag Wood-Mizer. V Famtehovi brusilnici dnevno nabrusijo približno 40 tračnih listov. Odkar je Famteh postal uradni zastopnik za Wood-Mizer, je bilo v Sloveniji prodanih že več kot 30.000 tračnih listov Wood-Mizer. Podjetje Wood-Mizer je odprlo nov oddelek Wood-Mizer Tools, ki se ukvarja s prodajo tračnih listov za krožne žage in drugega orodja za obdelavo lesa.