Novice

Wood-Mizer je priljubljeni mobilni žagi LT15 CLASSIC dodal možnost WIDE

Wednesday, January 11, 2023

Wood-Mizer je priljubljeni mobilni žagi LT15 CLASSIC dodal možnost WIDE

Priljubljena, vsestranska in kompaktna serija tračnih žag LT15 se širi z uvedbo LT15CLASSIC WIDE Mobile, ki združuje značilnosti mobilne tračne žage LT15 s širšo žagino glavo. "To je zanimiva ponudba za podjetja in posameznike, ki morajo razrezati večjo hlodovino na oddaljeni lokaciji. Mobilna tračna žaga LT15CLASSIC WIDE je bila zasnovana na podlagi preizkušenih in zanesljivih inženirskih načrtov preizkušenih modelov LT15, ki so si prislužili svetovno priznanje med uporabniki," pravi Hubert Powietrzyński, vodja prodaje pri Wood-Mizerju.

LT15CLASSIC WIDE Mobile ima prenosno šasijo za transport kamor koli, kar vam omogoča takojšnji začetek žaganja. Za začetek žaganja mora uporabnik samo odstraniti blatnike, odkleniti zaščito, ki pritrjuje glavo žage med transportom, in poravnati ležišče s tlemi.Zasnova podvozja temelji na ležišču tipa S3, sestavljeni iz 3 segmentov, od katerih je vsak dolg 1,95 m. Ležišče žage je opremljeno s šestimi standardnimi stranskimi oporami in tremi ročnimi sponami za pritrditev hlodov. Standardna konfiguracija ležišča mobilne žage LT15CLASSIC WIDE omogoča razrez hlodovine do največ 5,2 m. Za učinkovitejše nakladanje hlodovine lahko žago opremimo s kompletom nakladalnih ramp z ročnim vitlom. Standardni klin za hlode omogoča učinkovito izravnavo in nameščanje kakršnih koli oblik hlodov.

LT15CLASSIC WIDE Mobile je opremljena s paketom priklopnika (do 1500 kg), vključno z osjo s kolesi, kljuko s podpornim kolesom, osmimi nastavljivimi oporniki, lučmi, stranskimi pozicijskimi lučmi in ograjami. Odseki ležišča žage so bili preoblikovani in ojačani za večjo integracijo s šasijo, medtem ko so električne žice pritrjene pod posebnimi pokrovi. 
Druga bistvena značilnost modela LT15CLASSIC WIDE Mobile je širša glava žage, ki omogoča žaganje hlodov s premerom do 90 cm, zaradi česar je ta model žaga z največjo zmogljivostjo v celotni seriji žag LT15. Razdalja med valji rezil se je povečala na 88 cm, kar omogoča žaganje previsov z največjo širino 82 cm in največjo debelino plošče 27 cm. Preoblikovana glava žage za rezanje širših hlodov zahteva 4470 mm dolge rezila žage, ki jih poganjajo standardna 483 mm tračna kolesa.

Originalni listi žage Wood-Mizer širine 32-35 mm omogočajo produktivno in ekonomično žaganje. S tehnologijo tankih rezov lahko upravljavec proizvede veliko več lesa iz vsakega hloda, hkrati pa ustvari manjšo količino žagovine.

Pametnejše in hitrejše žaganje je možno z učinkovitimi in kompaktnimi glavnimi pogonskimi enotami – bodisi elektromotorjem z 11 kW ali bencinskim motorjem s 25 KM.
V standardni konfiguraciji ima mobilna žaga LT15CLASSIC WIDE električni sistem pomika gor/dol in ročni pomik naprej/nazaj, ki ga je mogoče nadgraditi v različico z električnim pomikom. Vodilna roka rezila se upravlja ročno, medtem ko sistem za čiščenje rezila le tega ohranja dlje časa v boljšem stanju, kar omogoča večjo natančnost in učinkovitost. Žagina glava je lahko opremljena s krmilnimi elementi za avtomatski izračun debeline (Setwork SW10), kar omogoča več udobja in natančnosti med žaganjem. Zelo priporočljiv pripomoček je tudi lupilnik za podaljšano življenjsko dobo rezila, zlasti kadar uporabnik pogosto reže umazano hlodovino.

Mobilna tračna žaga LT15CLASSIC WIDE je zdaj na voljo na izbranih trgih in je na voljo z 2-letno garancijo Wood-Mizer. Za več informacij in naročilo se obrnite na lokalnega predstavnika Wood-Mizer.***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji