Novice

Wood-Mizer bo na sejmu LIGNA 2023 predstavil inovativne rešitve za žaganje in obdelavo lesa

Wednesday, April 5, 2023

Wood-Mizer bo na sejmu LIGNA 2023 predstavil inovativne rešitve za žaganje in obdelavo lesa

Wood-Mizer se pripravlja na predstavitev svojih najnovejših žag in lesnoobdelovalnih strojev na sejmu LIGNA številnim svojim strankam, vključno z velikimi in srednjimi podjetji za razrez lesa, malimi podjetji za obdelavo lesa, kmeti, obrtniki in ljubitelji mizarstva.

Pandemična leta brez sejmov so bila za Wood-Mizerjevo skupino čas za intenzivne raziskave in razvoj, ki je ustvaril vrsto novih strojev, funkcij in rešitev za izboljšanje splošne uporabnosti in povečanje učinkovitosti obdelave lesa. Zdaj je čas, da te inovacije predstavimo javnosti na največjem evropskem sejmu lesne industrije LIGNA, ki bo potekal od 15. do 19. maja v Hannovru v Nemčiji.Na odprtem prostoru FG (stojnica K44) bo Wood-Mizer razstavljal serijo žag LX in LT med delovanjem ter celotno linijo robilnikov EG, začenši z malim EG100 in priljubljenim robilnikom/večlistno žago EG300. Nova možnost glave WIDE za rezanje hlodov velikega premera bo predstavljena na žagah LT20 WIDE in LT15 WIDE. Najbolj priljubljena evropska žaga LT15 s segmentnim ležiščem bo na ogled v mobilni različici. Na sejmu LIGNA bosta delovali dve žagi LT15, vključno z eno žago s popolnoma novo inovacijo, ki je industrija razreza lesa še ni videla! Najmanjša žaga Wood-Mizer LX50, zasnovana za lastnike stanovanj in hobi mizarje, bo predstavljena v dveh različicah. Poleg tega bodo na voljo novi stroji za obdelavo plošč – široka žaga za plošče LX250, ki bo sposobna rezati masivne plošče do 138 cm širine, in MB200 SlabMizer, ki z minimalnim delom učinkovito površinsko obdela in izravna plošče do 142 cm širine. Slavni žagi LT40 in LT70 v različicah WIDE bosta razstavljeni tudi na območju Wood-Mizerja.
Kot odgovor na potrebe visoko zmogljivih predelovalcev lesa bo Wood-Mizer predstavil dve vrsti linij za industrijsko žaganje. Prva linija je zasnovana za obdelavo velikih količin lesa in temelji na znani industrijski žagi WB2000 z uporabo tračnega lista širine 50-75 mm. Na sejmu LIGNA bo žaga WB2000 opremljena z novo najsodobnejšo krmilno postajo, sistemom za nakladanje hlodovine in transport materiala, na koncu linije pa bo prvič razstavljena MR200, žaga z dvema vretenoma in z do 12 krožnimi rezili na vsaki gredi, ki omogoča žaganje lesa do debeline 200 mm.Druga industrijska linija za razrez hlodovine Wood-Mizer bo na sejmu LIGNA zasnovana za predelavo hlodov v paletne plošče in drug les. Stroji v tej liniji so dvojna navpična žaga TVS HEAVY DUTY z krmilno postajo, nakladalno ploščadjo za hlodovino, opremo za sortiranje materiala, industrijska horizontalna žaga za razrez HR700 in zmogljiv robilnik EG800 za obdelavo plošč.

Obe industrijski liniji Wood-Mizer sta celoviti rešitvi z visoko stopnjo mehanizacije, avtomatizacije in sinhroniziranega delovanja strojev in transporterjev, kar zagotavlja nemoteno delovanje linij.

V ločenem prostoru, namenjenem industrijskim razstavljavcem (hala 25, stojnica E06), bo Wood-Mizer predstavil tudi svojo najnovejšo, najnaprednejšo rešitev za težke obremenitve za industrijo razreza hlodovine – EA3000 Transverse Edger, del Wood-Mizer Systems. To bo izjemna priložnost za obiskovalce, da raziščejo temo žagarskih linij po meri.

Stojnica Wood-Mizer v hali 13 (stojnica E08) bo predstavila serijo kompaktnih in vsestranskih strojev za mizarje in tesarje. Poleg znanih skobeljnikov, rezkalnikov in poravnalka/debelinka, kot so MP160, MP180, MP200, MP220 in MP360, bodo novi lesnoobdelovalni stroji, vključno s štiristranskim skobeljnikom/rezkalnikom MP280 in žago za plošče MS750. Poleg tega bo Wood-Mizer na sejmu LIGNA prvič razstavljal stroj CNC5003 za avtomatizirano obdelavo lesa, plastike, kompozitov in lahkih zlitin.Ne glede na to, ali nameravate zgraditi novo podjetje za razrez lesa, posodobiti obstoječo delavnico, ustanoviti mobilno podjetje za razrez hlodovine ali se lotiti novega hobija z obdelavo lesa, vas vabimo, da obiščete stojnice Wood-Mizer na LIGNA v Hannovru od 15. do 19. maja. Wood-Mizer ponuja najrazličnejše rešitve za žaganje in obdelavo lesa, ki ustrezajo vašim potrebam, načrtom, pogojem in proračunu.Wood-Mizer, ustanovljen leta 1982 v ZDA, je vodilni svetovni proizvajalec tračnih žag ter lesnoobdelovalnih strojev in orodij. V svoji zgodovini je Wood-Mizer izdelal več kot 100.000 žag, ki danes delujejo v več kot 100 državah po vsem svetu. Številni prodajni predstavniki podjetja Wood-Mizer se nameravajo udeležiti sejma LIGNA v Hannovru, zato obstaja velika verjetnost, da boste srečali zaposlene podjetja Wood-Mizer iz vaše države, ki govorijo vaš jezik. Se vidiva kmalu!

Oglejte si video reportažo Wood-Mizerja s prejšnjega sejma LIGNA v letu 2019.
***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji