Novice

Thursday, June 17, 2021

Lesnoobdelovalni stroji Wood-Mizer - pogosta vprašanja

Strokovnjaki Wood-Mizer - vodja izdelkov Radoslaw Adamkiewicz in inženir tehnične podpore Adrian Bugala - odgovarjajo na vprašanja o rezkarjih/poravnalkah Wood-Mizer.
Kakšna je glavna uporaba lesnoobdelovalnih strojev Wood-Mizer?

Linija izdelkov za obdelavo lesa vključuje široko paleto strojev za končno obdelavo lesa. Zasnovani so bili v devetdesetih letih na Švedskem, danes pa jih izdelujejo in razvijajo v obratih Wood-Mizer na Poljskem in v ZDA. Vse stroje za obdelavo lesa lahko razdelimo na industrijske in potrošniške izdelke, obe skupini pa lahko dodatno opremimo s številnimi dodatki in podaljški.

Osnovna inženirska ideja konstruktrojev je bila izdelati en stroj za nekaj postopkov obdelave lesa, na primer rezkanje, poravnava, določanje debeline itd., tako da lahko uporabnik učinkovito pridobi želeno obliko in dimenzije materiala, in kar je najpomembnejše - z najboljšimi zaključnim slojem površine materiala.

"S stroji za obdelavo lesa Wood-Mizer lahko izboljšate postopek oblikovanja materiala. Zlasti povečate hitrost dela, kakovost in natančnost, stroji zagotavljajo skladnost izdelanih lesnih izdelkov, omogočajo množično proizvodnjo in navsezadnje - povečujejo produktivnost," pravi Product Direktor izdelkov za obdelavo lesa, Radoslaw Adamkiewicz.

"Če se odločite razširiti svoje podjetje ali dodati še kakšen proizvodni postopek, vam ni treba vlagati veliko denarja in poiskati velike delavnice za rezkar/poravnalko," pojasnjuje Adrian Bugala, inženir tehnične podpore za lesarske izdelke.


Kakšne gradbene projekte lahko izvedem z lesnoobdelovalnimi stroji Wood-Mizer?


Glede na vrsto rezkarja/poravnalko lahko izdelujete končne izdelke v različnih oblikah in profilih - nosilci, deske, plošče, zaključek pohištva, vrata, police, okna, okvirji, ročaji, igrače itd.
Kakšne prednosti imam pri nakupu rezkarja/poravnalke pri Wood-Mizer?

Stranke lahko računajo na pomoč pri pravilni izbiri strojev, ki jih potrebujejo za svoje podjetje. Vodimo jih skozi nakup in transport, v garancijskem in po garancijskem obdobju pa se lahko zanesejo na najboljšo tehnično storitev.

Stroji za obdelavo lesa Wood-Mizer so razmeroma enostavni za uporabo in vzdrževanje. Zato lahko oseba, ki nima veliko izkušenj, po branju uporabniškega priročnika stroj prične uporabljati. Poleg tega si lahko kupci ogledajo video vaje, posnete za vsak model, ali pokličejo za tehnični nasvet. Stroji so zasnovani kot uporabniku prijazni in ergonomski, ter so izdelani v skladu s strogimi varnostnimi predpisi, ki jih za tovrstne stroje zahteva evropski trg.

Katere so najpomembnejše funkcionalne značilnosti rezkarjev/poravnalk Wood-Mizer?


Rezalne glave, pogonski motorji in enostavno zamenljivi profilni noži
Rezkarji/poravnalke Wood-Mizer imajo nekaj rezalnih glav (zgoraj, spodaj, desno, levo), da v enem prehodu ustvarijo želeni profil materiala. Vsak rezalnik poganja ločen motor, pogon pa poteka s pomočjo jermenskega menjalnika. Rezalne glave lahko vključite posamično, kar pomeni manjšo porabo energije in nižjo raven hrupa. Zamenjava nožev na rezalnih glavah je enostavna in traja največ 10 minut. Na vodoravni gredi so posebni utori, zaradi katerih je menjava nožev tako enostavna.

Trdne jeklene mize na vhodu in izhodu stroja in robustna delovna miza iz litega železa
Značilnost vseh lesnoobdelovalnih strojev Wood-Mizer je ena - to je litoželezna miza, postavljena zelo blizu rezalnih glav in podajalnih valjev. Surovine, ki se uporabljajo za izdelavo teh miz, dobavljajo preverjene in zaupanja vredne evropske livarne, postopek pa traja vsaj 12 mesecev, preden pride do CNC postaje. Podroben proizvodni postopek zagotavlja litoželezni mizi večjo odpornost proti obrabi in deformacijam, visoko stopnjo dušenja vibracij in večjo stabilnost tudi pri vseh električnih motorjih, ki delujejo s polno močjo.

Hitre prilagoditve in enostavna nadzorna plošča
Vse nastavitve parametrov obdelave lesa se pri rezkanju na MP160/MP180 izvedejo hitro in natančno z ročico ali vzvodom. Glavna delovna miza se navpično premika na štirih trapeznih vijakih, kar zagotavlja veliko stabilnost in natančnost nastavitev. Nadzorna plošča je jasna in logična. Operater jo lahko postavi ergonomsko, tako da je lahko vedno na dosegu roke. Vključuje glavno stikalo za vklop, lučko, ki označuje prisotnost napetosti, zasilno zaustavitev, stikala, ki ločeno vključujejo električne motorje.

Kompaktna in lahka konstrukcija lesnoobdelovalnih strojev

Zaradi majhne velikosti so stroji za obdelavo lesa zelo enostavni za premikanje v majhni delavnici. Opcijska kolesa omogočajo premik in izprazniti prostor za druge postopke. Na vsaki rezalni glavi je odprtina za sesanje žagovine, ki jo usmerja natančno v izpušni odtok.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji