Članki

Zastopnik Wood-Mizer na Finskem pozdravlja novo linijo strojev za obdelavo lesa

Thursday, May 20, 2021

Zastopnik Wood-Mizer na Finskem pozdravlja novo linijo strojev za obdelavo lesa

Howard Blackbourn, zastopnik Wood-Mizerja s Finske, deli svoja razmišljanja o lesnoobdelovalnih strojih, strasti do lesa in o tem, zakaj je Finska najboljša dežela za ljubitelje lesa.Howard Blackbourn je svojo pot z Wood-Mizerjem začel pred skoraj tridesetimi leti kot kupec, ki je potreboval žago za obdelavo lesa na svoji družinski kmetiji. "Imam kmetijo, sestavljeno iz obdelovalnih površin in gozda. Stare stavbe na moji kmetiji so bile potrebne obnove. V glavnem so bile lesene konstrukcije in dimenzije, ki so jih uporabljali v starih stavbah, niso bile standardne. To je bila moja prvotna potreba po žagi" razloži Howard.

V osemdesetih letih je pozornost usmeril na staro družinsko kmetijo, ki jo bo podedoval. Zaradi tega se je na koncu ustalil na Finskem in se v celoti začel ukvarjati z gozdarstvom. "Po prihodu na Finsko sem moral veliko delati v gozdu, saj ga že vrsto let niso urejevali. Čiščenje gozda, predvsem grmičevje in stara drevesa, izboljšanje cest in odvodnih jarkov, žaganje posekanih hlodov - to so bila dela na seznamu prioritet" se spominja Howard.
Leta 1993 se je strinjal s predstavitvijo žag po Finski in od takrat je bil "samostojni zastopnik Wood-Mizer". Po poklicu je notranji oblikovalec in je že vrsto let delal v lesarstvu. "V Združenem kraljestvu sem kot podjetnik obnavljal stare zgradbe iz lesene konstrukcije. Za to sem imel majhno lesarsko delavnico. To je utrdilo moje zanimanje za les" pravi Howard.

Finska, ki leži na severu Evrope, med Švedsko in Rusijo, je blagoslovljena z bogatimi gozdnimi in lesnimi viri. "Večina hiš na Finskem, zgrajenih pred šestdesetimi leti, je bila iz hlodov ali tesanega lesa. Približno 75 % Finske je poraščene z gozdovi, znan kot "zeleno zlato". Gozdarska industrija je naš najpomembnejši sektor" poudarja Howard.

"Z delom v gozdu sem videl potencial. Nekatera drevesa so bila "predobra", da bi lahko šla kot hlodovina za industrijo. Z nakupom moje prve mobilne žage LT40 sem lahko izbral prava drevesa za pravi namen" prizna Howard.

Finska pisarna Wood-Mizer je družinsko podjetje, zato stranke vedno toplo sprejmejo. "Naš pristop do strank je bil usmerjen k storitvam. Smo družinsko podjetje, ki je na voljo ob prožnem delovnem času. Kupcem zagotavljamo tudi, da smo del večje ekipe Wood-Mizer in po potrebi dobimo pomoč ali nasvet" pravi Howard . Opaža, da je "les trajnostni material in ima v tej državi dolgo tradicijo".V zadnjem času poleg žag, Howard in njegova prodajna pisarna "Falkberg", ponujajo izdelke za obdelavo lesa. "Do nedavnega so bili stroji v glavnem žage. Z veseljem smo sodelovali z lesno-obdelovalnimi stroji Wood-Mizer" pravi Howard.
Lesnoobdelovalni stroji, kot so rezkarji, poravnalke ali debelinke, so pri proizvajalcih lesnih izdelkov po vsej Finski dosegli veliko priljubljenost, predvsem zaradi svoje vsestranskosti, enostavnosti upravljanja in cenovne dostopnosti. Lesnoobdelovalni stroji, ki so jih nekoč izumili pri MOReTENs na Švedskem in nadaljevali kot Wood-Mizer, strankam omogočajo, da svoje ideje o lesu pretvorijo v izdelke za gradnjo, vzdrževanje in obnovo lesenih hiš, brunaric ali finskega izdelka, blagovno zaščitno znamko - konstrukcijo savne.

Howard se zaveda, da je bila pametna in razumna odločitev podjetja MOReTEN, da se združi z Wood-Mizer in celotno proizvodnjo lesnoobdelovalnih strojev preseli na Poljsko in v ZDA. "Selitev tovarne na Poljsko jo približuje evropskemu trgu. To je tudi naravni razvoj in še en korak bližje izjavi Wood-Mizerja "Od gozda do končnega izdelka" zaključuje Howard. "Nova tovarna Wood-Mizer uporablja najsodobnejšo tehnologijo in proizvodne metode" opaža Howard. "V prihodnosti bo žage in skobeljnike mogoče dobiti z istega kraja" je zaključil.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji