Članki

Zahvaljujoč sončni peči, je les zaščiten pred poškodbami insektov in vode

Wednesday, January 2, 2019

Zahvaljujoč sončni peči, je les zaščiten pred poškodbami insektov in vode

Kmet Nathan Brown je bil naveličan hroščev, ki so uničevali les, ki ga je pustil sušiti na zraku, zato se je odločil za gradnjo solarne peči ...

"Sončna peč bo skuhala tiste male vragce in jih zadržala stran od mojega lesa", je dejal Nathan. Zasnova za peč je prišla iz množice brezplačnih načrtov z Virginia Tech University. Vendar pa je bila montaža sončne peči na podvozje prenovljene prikolice Nathanova zamisel. "Želel sem, da je peč mobilna, da bi jo lahko premikal po kmetiji in do drugih žag," je dejal.

S tračno žago LT15 in z rezilom DoubleHARD je Nathan zrezal 1,3 m3 lesa za izvedbo projekta. Kombinacija topola, rdečega hrasta in bora daje peči estetsko osupljiv videz. Ne samo, da je Nathan prihranil okoli 2.500 dolarjev, saj je projekt izdelal sam, v prihodnosti pa bo tudi zaslužil denar, tako da bo sušil les. "Ta projekt sem začel, ker sem želel ustvariti visokokakovostni les z mojo LT15", je dejal Nathan. Kot razrezovalec hlodovine zelo dobro ve, da je cena lesa večja, če je les ustrezno posušen.

"Vsakdo, ki vidi peč komentira, kako je lepa" je dejal Nathan. "Lepota tega projekta ne bi bila mogoča brez moje žage LT15! Zdaj, ko je to končano, sem pripravljen na žaganje in nalaganje lesa v mojo peč."

Napisala Samantha AlexanderName:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji