Članki

Wood-Mizer slogan "Od gozda do končne oblike" dobi nov pomen

Wednesday, February 17, 2021

Wood-Mizer slogan "Od gozda do končne oblike" dobi nov pomen


"Les" - je beseda, ki sproža številne ideje, na primer majhna hišica iz borovih hlodov, čudovit nabor hrastovega pohištva za jedilnico ali popolnoma ravna macesnova plošča, skrita na dvorišču. Milijoni ljudi na svetu lahko zaradi tega prijetnega in trajnostnega materiala živijo bolje. Potrebna je strast, trdo delo in sanje za izdelavo vseh teh čudovitih izdelkov iz lesa. Oh, in ne pozabimo na ustrezna orodja za delo »Od gozda do končne oblike« - Lesnoobdelovalni stroji podjetja Wood-Mizer.

Mineva že več kot 30 let, odkar je Wood-Mizer začel dejavnost tudi v Evropi, v Koło na Poljskem in lesnopredelovalni industriji ponudil široko paleto vrhunskih strojev. Podjetje je v preteklih letih močno raslo, se širilo po svetovnih trgih, vlagalo v nove proizvodne obrate in pomagalo tisočem strankam, da izpolnijo svoje cilje pri delu z lesom. Njihovi edinstveni izdelki so pomagali zgraditi družino Wood-Mizer, čudovito ekipo delavcev, strokovnjakov in kupcev, ki jih druži ena strast - strast do lesa.Wood-Mizer danes prodaja žage in opremo za obdelavo lesa v več kot 100 državah po vsem svetu in ponuja opremo od prenosnih do stacionarnih žag, vodoravne in navpične tračne žage, linije za obdelavo hlodov, stroje za robove in večlistne žage, rezila in stroje za brušenje. Ti izdelki so odlična izbira za obdelavo lesa v skoraj vseh okoljih - od lope za navdušence, do delavnic za mala podjetja in do velikih industrijskih obratov.

V zadnjem času je Wood-Mizer razširil svojo ponudbo z dodajanjem namiznih rezkarjev in skobeljnikov ali preprosto strojev za obdelavo lesa. Novi lesnoobdelovalni stroji vključujejo modele MP160, MP180, MP200, MP220, MP260, MP360 in MP365. S temi kompaktnimi in vsestranskimi stroji dobi slogan "Od gozda do končne oblike" nov pomen, ki strankam omogoča enostavno in donosno izdelavo njihovih končnih izdelkov iz lesa. Izdelki segajo od desk, talnih oblog, oken, stopnic, ograj, vratnih okvirjev, vrat, okvirjev za slike in drugih dekorativnih elementov. Samo še nebo je meja tega, kar lahko ustvarite s stroji za obdelavo lesa Wood-Mizer!Kmalu po nakupu intelektualne lastnine za izdelke za obdelavo lesa od švedskega proizvajalca Moretens leta 2017, je bilo odločeno, da uporabimo to dragoceno izkušnjo in začnemo s proizvodnjo teh strojev v poljski tovarni Wood-Mizer. Vse proizvodne procese nadzirajo visoko usposobljeni in izkušeni delavci. Konstrukterji nenehno izboljšujejo tehnologijo, ki se uporablja v teh strojih, proizvodni inženirji nadzorujejo vse dejavnosti na ravni proizvodnje, vsak stroj pa natančno preverijo pri končnem pregledu.Glavna inženirska naloga je bila ustvariti zelo funkcionalen izdelek v kompaktni velikosti z uporabo najbolj kakovostnih materialov. Namizni rezkarji in skobeljniki Wood-Mizer imajo te značilnosti:

•    Glava za več rezov (zgoraj, spodaj, desno, levo) omogoča doseganje želene oblike plošče že po enem prehodu skozi stroj.
•    Individualno vklopljeni električni motorji za vsako rezalno glavo pomagajo zmanjšati porabo energije in hrup.
•    Vsaka rezalna glava ima enostavno zamenljive nože.
•    Trdna podajalna miza iz nerjavečega jekla, ki zagotavlja natančnost obdelave in udobje dela.
•    Skobeljna miza iz litega železa je zelo trpežna in odporna na deformacije, odrgnine in sile.
•    Glede na debelino se nastavitev izvede s hitro dostopno ročico.
•    Vse krmilne funkcije so dostopne s priročne upravljalne enote.
•    Žagovina in sekanci, ki nastanejo med postopkom rezanja, so usmerjeni v izpušne odprtine, tako da delavnica ostane čista.
•    Jekleno ohišje stroja ščiti notranje elektromotorje (ločeni za vsako rezalno glavo), podajalne valje in nastavitveni mehanizem.
•    Stroj je lahek in kompakten, zato ga lahko brez večjega napora premikate po delavnici.Vse izdelke za obdelavo lesa spremlja širok izbor rezalnih pripomočkov - Wood-Mizer TOOLS, izdelanih iz vrhunskega evropskega jekla in karbida. Med njimi lahko najdete rezalne nože HSS, rezalne nože HM s karbidno konico, dvostranske rezalne nože Tri Metal HSS, profilne nože HSS, namenske rezalne glave z zamenljivimi noži HM-profila, komplete spajkalnih rezalnikov HM s karbidnimi konicami, 2/3/4-nožne rezalne glave, za posebna naročila strank, pa lahko Wood-Mizer oblikuje nože po meri ali stranske rezalne glave. Lahko jih naročite po spletu ali pri vašem lokalnem predstavniku Wood-Mizer. Wood-Mizer zagotavlja vrhunsko tehnično podporo in servis strankam, ter 2-letno garancijo za vsak lesnoobdelovalni stroj. Na YouTubu je na voljo veliko učnih gradiv, intervjujev s strankami, napotkov in praktičnih nasvetov. Na YouTubu iščite po ključnih besedah »Wood-Mizer moulders planers«.Uvedba izdelkov za obdelavo lesa dokazuje, da Wood-Mizer še naprej razvija nove tehnološke rešitve in navdihuje svoje stranke, da delajo na vedno več kreativnih projektih.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji