Članki

Wednesday, September 2, 2020

Wood-Mizer predstavlja visokokakovostni večstranski skobeljnik MP180

Kompaktni in cenovno ugoden skobeljni stroj MP180 s funkcijami 3 v 1 prihrani operativne stroške in čas, hkrati pa proizvaja les kakovosti za pohištvo, letve z utori in letvice.

Večstranski skobeljnik MP180, ki ga je razvil Wood-Mizer, ima en horizontalni rezalnik za poravnavo in debelino ter en stranski rezalnik, ki je v spodnjo mizo dodan za oblikovanje. MP180 je eden izmed najmanjših strojev v Wood-Mizer-jevi seriji skobeljnik/rezkar, ki proizvaja gotove kvadratne plošče in kalupe v dveh prehodih, v primerjavi s potrebnimi šestimi ali osmimi prehodi s standardno poravnalko in debelinko.Obdelava se začne z uporabo zgornje mize, da sta dve sosedni stranici popolnoma ravni in ustvarite natančne prave kote med seboj. Nato se zadnji dve strani obdelujeta na spodnji mizi, kar ploščo naredi na ustrezno debelino do končnih dimenzij."Iz posušenega lesa lahko vzamete katerikoli upognjen kos lesa in z MP180 dobite popolnoma raven les," pravi gospod Keith Threadgall, lesar iz Škotske. "Ko je ena površina ravna, lahko kos lesa obdelate spodaj z debelinko, saj bo nasprotna površina popolnoma ravna - vzporedno s prvo površino. "

Z uporabo vodoravnega rezalnika za skobljanje/debelino in z navpičnim stranskim rezalnikom za oblikovanje, MP180 deluje v 3 funkcijah - skobljanje, uravnava debeline in stransko oblikovanje - ne da bi morali stroj ponovno konfigurirati.

Več funkcij naredi model MP180 edinstvena:

•    Širina debelinke je 410 mm - večja od večine konkurentov na trgu

•    Višina debelinke je 260 mm

•    Dodatno stransko vreteno lahko oblikuje do 100 mm višine

•    Ležišče iz litega železa je težko in zmanjšuje vibracije stroja, hkrati pa povečuje zanesljivost

•    Enostavno nastavljiva zaščita nož za skobljanje izboljša varnost delovanja

•    Vodoravni rezalnik ima standardno 2 noža. Za bolj fino obdelavo je na voljo rezalnik s 4 režami za nože.

•    Hitrost podajanja je konstantna pri 6 m/min. Za veliko obdelavo trdega lesa je na voljo spremenljiva hitrost podajanja med 2-12 m/min.

•    Aluminijasta stranska ograja se nagiba do 45 stopinj."Tudi ko izdelujete 4" x 4" tram, si ne želite, da bi bil vedno kvadraten," nadaljuje g. Keith Threadgall. "Z nagibno ograjo lahko enostavno dodate lahkotno 45 stopinjski naklon, da zagotovite da ni oster in da izboljša videz. To doda končno vrednost lesu."

Prednost je v tem, da lahko ploščo hkrati profilirate in debelite. Z rezervnim vretenom za vaš vertikalni stranski rezalnik lahko enostavno zamenjate svoje nože za profiliranje in v dveh prehodih izdelate plošče z jeziki in utori.Pametna zasnova MP180 je sestavljena iz dveh ločenih pogonskih motorjev, enega za zgornji rezalni blok in enega za stranska vretena. Ta dva motorja je mogoče zagnati posamično, odvisno od vaših potreb - to omogoča dodatne prihranke električne energije.

"To je z roko v roki z miselnostjo Wood-Mizer-ja za uporabo ozko pasovnih tankih rezin, da prihranite na jeklu, porabi energije in zapravljenem lesu. Če ne uporabljate vseh motorjev hkrati, boste zmanjšali tudi stroške vzdrževanja, vključno z rezili, jermeni in ležaji" zaključuje Radoslaw Adamkiewicz, vodja izdelkov Wood-Mizer.

Ta edinstvena kombinacija funkcionalnosti in kakovosti z dostopno ceno naredi MP180 očitno izbiro za mizarje, ki želijo imeti en stroj namesto treh, s čimer prihranijo obratovalne stroške, proizvodni prostor in čas.* * *
Wood-Mizer je od leta 1982 s svojimi inovativnimi izdelki zaslužil sloves vodilnega svetovnega proizvajalca opreme za predelavo lesa. Od gozda do končne oblike, Wood-Mizer ponuja obsežno linijo opreme, vključno s prenosnimi in industrijskimi žagami, širokopasovno opremo, rezalnimi trakovi, robilniki, skobeljniki/rezkarji, opremo za obdelavo materiala, žagami in opremo za vzdrževanje rezil za obdelavo lesa.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji