Članki

Wood-Mizer predstavlja SlabMizer rezkar za poravnavo širokih kosov

Wednesday, December 30, 2020

Wood-Mizer predstavlja SlabMizer rezkar za poravnavo širokih kosov

Z naraščajočim povpraševanjem po visokokakovostnih gotovih nerobljenih lesenih ploščah v lesnopredelovalni industriji, Wood-Mizer uvaja SlabMizer MB200 rezkar za poravnavo, ki je idealen za lastnike žag, mizarje in strokovne delavnice.

Razvito v ZDA, SlabMizer učinkovito izravna in poravna lesene nerobljene plošče, deske, vreze in druge široke kose.

V primerjavi s tradicionalnim rezkarjem ali skobeljnikom, SlabMizer poravna širši in debelejši material s širino do 1420 mm in debelino 203 mm v krajšem času z uporabo krmilnih tipk za rezkanje s spremenljivo hitrostjo podajanja. Za večjo zmogljivost lahko dodate 1520 mm dolge modularne podaljške mize za daljše kose.Varjeni jekleni okvir s štirimi nastavljivimi sponkami varuje material. Globino reza enostavno prilagodite z ročico na vrhu glave rezkarja. Merilnik pod ročico ima korake po 0,4 mm za natančno določanje višine. V enem prehodu lahko rezkate od 0,4 do 3,2 mm.

Glavo rezkarja vklopite in upravljate s pomočjo krmilne konzole. Z dolgim kablom jo lahko namestite na katero koli stran stroja. Konzola je pritrjena na jekleno stojalo. Krmilite lahko vklop/izklop, nastavite spremenljivo hitrost premika glave in s krmilno paličico (joystick)  vodite glavo po X in Y osi za obdelavo materiala z rastjo ali proti njej.Lahko se odločite za ročno upravljanje rezalne glave. Z dvema potisnima palicama na desni strani glave spremenite položaj rezalne glave. Ko so obe strani plošče poravnani, lahko končno obdelavo dosežete 177-milimetrsko brusilno glavo. Prah se enostavno odvaja s sesalnim priključkom premera 100 mm na vrhu rezalne glave, ki ga lahko priključite na sistem za sesanje prahu. Cev za sesanje prahu priključite na ogrodje, da vam ne bo v napoto.

Z modelom SlabMizer Wood-Mizer ponuja celotno paleto opreme za predelavo lesa od gozda do končne oblike, ki lahko hlod spremeni v končni lesni izdelek.

MB200 SlabMizer lastnosti

•    1420 mm največja širina materiala in 203 mm največja debelina.
•    Dolžina materiala 3962 mm ali več z modularnimi podaljški mize 1520 mm.
•    Napajana glava rezkarja s smernimi kontrolami in spremenljivo hitrostjo premika ali ročnim premikanjem.
•    Glava rezkarja s petimi 4-stranskimi karbidnimi noži, ki jih poganja 0,18 kW motor s hitrostjo 3950 obr./min.
•    Orbitalni nastavek brusilne glave za fino brušenje.
•    Izdelano na Poljskem.

Za več informacij se obrnite na lokalnega predstavnika Wood-Mizer.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji