Članki

Wood-Mizer predstavlja osnovno žago LX50START za varčen razrez hlodovine v les

Thursday, November 17, 2022

Wood-Mizer predstavlja osnovno žago LX50START za varčen razrez hlodovine v les

Wood-Mizer razširja zelo priljubljeno serijo žag LX s kompaktno in osnovno žago LX50START za tiste, ki občasno režejo hlodovino v majhnih količinah. Preprost dizajn in preizkušen inženiring v kombinaciji z visokokakovostnimi standardi žage Wood-Mizer zagotavljata natančnost in zanesljivost žaganja po ekonomični ceni.

Žaga LX50START je drugi model iz serije LX50 kompaktnih in varčnih strojev Wood-Mizer, ki je skupaj z LX50CLASSIC odlična izbira za lastnike hiše, gozdov in vse uporabnike, ki morajo občasno razrezati hlodovino in tako sami pridelati les. "Uspeh LX50CLASSIC je dokazal naraščajoče povpraševanje po cenejših žagah, medtem ko kupci od teh izdelkov še vedno pričakujejo dobro kakovost, natančnost in zanesljivost," je komentiral Hubert Powietrzyński, vodja prodaje pri Wood-Mizer Industries na Poljskem.Wood-Mizer je zasnoval žago LX50START za mala podjetja in amaterje, ki morajo svoje deske izdelati hitro in poceni. Ta preprosta in učinkovita žaga se bo odlično obnesla na kmetijah, podeželskih gospodinjstvih, za lastnike zasebnih zemljišč ter lokacijami v bližini parkov in gozdov. Najpomembneje pa je, da je nepogrešljivo orodje za vsakega navdušenca, ki želi začeti svojo avanturo obdelave lesa.

Vse žage serije LX imajo dvostranski sistem podajanja glave žage, ki omogoča večjo stabilnost in natančnost rezanja. LX50START lahko žaga hlode z največjim premerom 60 cm in izdela 40 cm široke deske ali tramove.

Glava žage LX50START je opremljena s sistemom ročnega podajanja za premikanje gor/dol in naprej/nazaj, kar omogoča stabilno in intuitivno delovanje. Sistem za čiščenje rezil žage ohranja rezilo, kolesa rezil in vodilne valje čiste z učinkovitim odstranjevanjem žagovine, smole ali lubja. Mehanizem za napenjanje rezila in vodilna roka rezila zmanjšujeta tresljaje in zagotavljata visoko natančnost žaganja.

Ogrodje žage LX50START je izdelano iz visokokakovostnega jekla, v standardni izvedbi pa je ležišče sestavljeno iz treh segmentov skupne dolžine 3,2 m. Ležišče je mogoče razširiti z več segmenti (vsak dolžine 1,33 m) za žaganje daljših hlodov. Standardno ležišče tipa S3 ima dve robustni stranski podpori in eno sredinsko objemko za hlode, po želji pa je lahko opremljena s kompletom nastavljivih nog za izravnavo ležišča. Nekaj uporabnih dodatkov za žaganje za LX50START vključuje kavelj za nalaganje in obračanje hlodov na ležišču ter konični klin za žaganje neravnih hlodov.

Wood-Mizer je svetovni proizvajalec žag in strojev za obdelavo lesa z močno zavestjo o ekoloških in okoljskih vprašanjih. Vse žage Wood-Mizer uporabljajo ultratanek tračni list za žago, da povečajo izkoristek vsakega hloda in zmanjšajo proizvodnjo žagovine. LX50START uporablja 1 mm debel in 32 mm širok žagin list, ki zahteva minimalno moč motorja, manjšo porabo goriva ali manj električne energije. Model LX50START je lahko opremljen z električnim motorjem s 4 kW ali bencinskim motorjem s 7 ali 14 KM.


LX50START je na voljo v spletni trgovini Wood-Mizer in pri vašem lokalnem prodajnem zastopniku. Žaga je dostavljena je na eni paleti 160 x 65 x 100 cm, enostavna montaža pa omogoča začetek vašega projekta še isti dan. Vsi potrebni priročniki in filmi z navodili so na voljo na spletu. Izdelek je izdelan v EU in ima 2 leti garancije.

***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji