Članki

Wood-Mizer predstavlja namizno krožno žago MS300 za visoko-natančno obdelavo lesa

Wednesday, September 7, 2022

Wood-Mizer predstavlja namizno krožno žago MS300 za visoko-natančno obdelavo lesa

Namizna krožna žaga MS300 je praktično orodje za obdelavo lesa tako v majhni amaterski delavnici, kot v profesionalnem lesarskem podjetju. Je kompakten in zanesljiv stroj, izdelan iz kakovostnih materialov in opremljen z drsno mizo za večjo natančnost rezanja. Z namizno krožno žago MS300 lahko izdelujete različne izdelke iz lesa, kot so izdelki za notranjo obdelavo, sestavni deli pohištva, talne obloge, deske, letvice in še veliko več.

MS300 ima delovno mizo iz litega železa in široko drsno podajalno mizo za rezanje z visoko natančnostjo in doslednostjo. Trdna podlaga iz litega železa zagotavlja stabilnost in dušenje vibracij. Drsna miza potuje na jeklenih krogličnih ležajih za gladko in enostavno podajanje materiala. Višino reza in kot rezila lahko enostavno prilagodite.MS300 lahko reže lesene elemente pod kotom 90 stopinj in največjo višino 100 mm. Pri kotu 45 stopinj se največja debelina materiala zmanjša na 65 mm.

Za razširitev delovne površine lahko drsno mizo povečate s stransko polico 500 mm x 360 mm, delovno mizo pa podaljšate za 520 mm. Poleg tega je MS300 lahko opremljen z drugim podaljškom delovne mize 900 mm x 440 mm, ki pomaga pri razrezu večjih materialov.

Namizna žaga ima dve vodilni palici za udobno rokovanje z materialom med rezanjem. Ograja za vzporedne deske z gumbom za mikronastavitev je za natančne meritve do 0,1 mm, pravokotna drsna ograja pa za nastavitev kota žaganja na obeh straneh mize. Zaščita rezila SUVA, ki jo je mogoče premikati za nastavitev gor/dol in vstran, zagotavlja varnost operaterja med rezanjem.

Namizna žaga ima standardni elektromotor 3 kW in list krožne žage s premerom 315 mm. Priporočamo uporabo žaginih listov Wood-Mizer, ki jih lahko izberete v katalogu Wood-Mizer TOOLS, glede na specifikacijo obdelanega materiala. S hitrostjo vrtenja žaginega lista pri 4500 obr./min. je površina končnega izdelka gladka in estetska.
MS300 ima dva zbiralnika žagovine – prvi s premerom 100 mm in drugi pod ščitnikom rezila SUVA s premerom 50 mm. Zbirna odprtina za sesanje žagovine omogočajo čistočo delovnega mesta. Za čim bolj učinkovito sesanje žagovine priporočamo uporabo sesalnih sistemov Wood-Mizer.

Eden najbolj uporabnih dodatkov za MS300 je spona za hitro blokiranje in sprostitev materiala proti drsni mizi, da se prepreči nenamerno premikanje materiala.
Glavne značilnosti:
1. Kot žaganja je mogoče nastaviti med 0-45 stopinj.
2. Vzporedno vodilo nastavljivo z natančnostjo 0,1 mm.
3. Pravokotno vodilo z nastavitvijo kota nameščeno na obeh straneh mize.
4. Zaščita rezila SUVA za list krožne žage.
5. Stabilna drsna miza dolžine 1400 mm.
6. Delovna miza iz litega železa za večjo natančnost dela in dušenje vibracij.
7. Stranska polica za dodatno delovno površino na drsni mizi.
8. Podaljšek delovne mize dolžine 520 mm.

Za več informacij se obrnite na lokalnega predstavnika Wood-Mizer.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji