Članki

Wood-Mizer praznuje 30 let na evropskem trgu

Wednesday, September 23, 2020

Wood-Mizer praznuje 30 let na evropskem trgu

Les je eden najdragocenejših naravnih materialov, ki družbi omogoča izgradnjo boljšega sveta za milijone ljudi. Wood-Mizer razvija in uvaja inovativne rešitve, s pomočjo katerih lahko lesnopredelovalna podjetja rastejo in prinašajo dobiček. Te rešitve so tako učinkovite, da uporabnikom omogočajo največjo koristjo pri delu z naravnimi viri. To pomeni, da je z opremo Wood-Mizer potrebno manj lesa za izdelavo lesenih izdelkov, v gozdovih pa ostaja več dreves.

Wood-Mizer je bil ustanovljen v Ameriki v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko sta dva inženirja - bodoča ustanovitelja podjetja - začela delati na projektu izdelave prenosne tračne žage.

Takrat so hlode obdelovali le na velikih tračnih žagah, vendar so na novo nastale kompaktne in prenosne tračne žage Wood-Mizer ponudile nov in alternativni način rezanja lesa.Njun izum je ustvaril številne prednosti, ki so prinesle korak do spremembe v razrezu lesa:

•    Mobilne tračne žage Wood-Mizer se lahko zapelje do mesta razreza lesa in s tem se zmanjšajo stroški prevoza hlodovine.

•    Ozko rezilo lahko razreže deske z debelino le 2 mm, zato se ustvari več desk in manj odpadka, ki nastane iz vsakega hloda.

•    Tračne žage Wood-Mizer so v primerjavi s tradicionalnimi žagami opremljene z motorji manjše moči. To pomeni manjšo porabo energije in zmanjšanje izpušnih plinov.

•    Tračne žage Wood-Mizer lahko režejo hlode velikega premera.

•    Morda je najpomembnejša razlika ta, da relativno majhne tračne žage Wood-Mizer proizvajajo popolnoma gladek, natančno dimenzioniran les, ki je bil prej mogoč le z veliko in drago opremo za rezanje.Nova tehnologija je naredila preboj pri žaganju hlodov. Žaganje je postalo okolju prijaznejše in cenovno ugodnejše za podjetnike in mala podjetja, od kmetov, posestnikov in mizarskih delavnic do tovarn pohištva.

Od ustanovitve podjetja v Ameriki je minilo le nekaj let in že je bil Wood-Mizer med pionirji, ki so vložili v gradnjo svojega proizvodnega centra na Poljskem, takoj po padcu komunističnega režima.To je bilo poleti 1990. Poljska tovarna Wood-Mizer Industries je vodilna v razvoju, ki postavlja merilo celotni industriji.

Tu je nekaj impresivnih dejstev o 30-letni poti evropskega proizvodnega centra Wood-Mizer, ki se nahaja v mestu Kolo v osrednji Poljski.

•    Tovarna Wood-Mizer je opremljena z najnaprednejšimi robotskimi stroji za obdelavo kovin z Japonske in Nemčije in nenehno vlaga v najnovejšo tehnološko opremo in profesionalno znanje zaposlenih.

•    Wood-Mizerjeve delavnice, skladišča in pisarne s površino več kot 15.000 kvadratnih metrov se razprostirajo na devetih hektarjih.

•    Proizvodnja rezil Wood-Mizer, ki jih je podjetje posebej razvilo za rezanje lesa in je postala model kakovosti v industriji, je certificirana po ISO 9001: 2015. Paleta rezalnega orodja pod blagovno znamko Wood-Mizer TOOLS vključuje več kot 2.500 vzorcev ozkih in širokih trakov, nožev, okvirnih žag, krožnih žag; ponudba se stalno širi.

•    V evropskem obratu Wood-Mizer je približno 400 zaposlenih. Wood-Mizer zagotavlja napredno izobraževanje, programe povračil za visoko šolstvo in vlaga v zaposlene na različne načine. Proizvodnja se nenehno izboljšuje z uporabo metod LEAN.

•    Wood-Mizer’s Design Bureau je ekipa visoko usposobljenih inženirjev, ki sodelujejo v tandemu s svojimi ameriškimi kolegi in razvijajo edinstvene tehnološke rešitve za učinkovito žaganje. Nova linija industrijske opreme TITAN, predstavlja zlasti zasnovo žag in proizvodnjo opreme za posebne naloge kupcev.

•    Poljska tovarna Wood-Mizer dobavlja opremo in orodje na štiri celine - v Evropo, Ameriko, Azijo in Afriko. V sodobnem svetu je treba kakovost tehnološke opreme podpirati z razpoložljivostjo poprodajnih storitev. Storitveni centri Wood-Mizer s skladišči rezervnih delov in izkušenimi strokovnjaki delujejo v 110 državah."Danes se ljudje bolj zavedajo grožnje naravi in se bolj ukvarjajo z varovanjem in ohranjanjem gozdnih virov," pravi Robert Baginski, predsednik Wood-Mizer Industries.

"Večina nas razume pomen okolja za ljudi in ga ohranjamo v dobri formi za prihodnje generacije. Wood-Mizer je vključen v ta izjemno pomemben postopek."

Wood-Mizer je proizvedel več kot 80.000 tračnih žag, ki danes delujejo po vsem svetu.

Tudi vi se lahko pridružite družini Wood-Mizer.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji