Članki

Wood-Mizer MP360 poravnalka/ skobeljnik prinaša večje dobičke pri Highlands Sawmill

Wednesday, January 29, 2020

Wood-Mizer MP360 poravnalka/ skobeljnik prinaša večje dobičke pri Highlands Sawmill

Highlands Sawmill se nahaja v eni od številnih rodovitnih dolin zunaj Hardinga - kraju, kjer domujejo tudi ogromni gozdovi gozdov Weza in Singisi v Južni Afriki.

Kmetija za pridelavo lesa in goveda tretje generacije, je v lasti družine Hogg. Trenutni lastnik Geoff Hogg je prvotni nasad svojega očeta razširil s 740 hektarji, ki so sedaj namenjeni za proizvodnjo lesa.

Območja na kmetiji, zasajena z borom in evkaliptusom, proizvajajo hlode za pohištvo in lesene konstrukcije, kromirane bakrene arzenate (CCA) drogove za kmetijsko uporabo in vlakna za proizvodnjo papirja.

Gerhard Pretorius, direktor žage, je dejal: "Tehnologija Wood-Mizer je hrbtenica za znatno povečanje proizvodnje in predelave na žagi."

V letih 2016 in 2017 sta bili uspešno zagnani dve liniji Wood-Mizer za razrez lesa.

V 1. liniji se uporablja Wood-Mizer LT70 Remote s transportnim trakom za razlaganje desk na robilnik Wood-Mizer EG300 za izdelavo natančno šestmetrskih kosov konstrukcijskega lesa od premera do 950 mm.
Linija 2 je zgrajena okoli dvojne pokončne žage Wood-Mizer (TVS) in žage z več glavami HR700. Linija obdeluje majhne borove hlode, premera od 150 do 250 mm, in dolžine do 4,8 m za potrebe lesa za pohištvo.Progresivne in predalčne peči se uporabljajo za sušenje, medtem ko oprema za vzdrževanje rezil Wood-Mizer omogoča družbi Highlands Sawmill vzdrževanje lastnih rezil po zahtevanih standardih.

Uvedba poravnalke/skobeljnika Wood-Mizer MP360 v letu 2018, je povečala sposobnost žage za brezhibno pretvorbo žaganega lesa v končne izdelke iz lesa in hkrati povečala dobiček.

Gerhard Pretorius je dejal: "Iskali smo poravnalko/skobeljnik, ki bi nam omogočil predelavo žaganega materiala v ravne in oblikovane izdelke z boljšimi donosi."

"Nikoli si nismo mislili, da bi si lahko privoščili poravnalko/skobeljnik, dokler nismo prišli v stik z Wood-Mizer MP360."

"Cena stroja ter štiristranska zmogljivost poravnave in skobljanja, ki ga ponuja, močno presegata vse, kar je trenutno na voljo na trgu."

"Zdaj lahko žagan material obdelamo v visoko cenjene poravnane plošče in profilirane plošče z enim prehodom. S tem smo ceno/kubični meter izboljšali za 200 %."

Robustna zasnova modela MP360 omogoča obdelavo debelega lesa na štirih straneh, ki ponuja največjo višino poravnave/skobljanja do višine 160 mm in največjo rezalno širino 360 mm. Z eno stransko obdelavo je mogoče obdelati še debelejši les do višine 230 mm in širine 510 mm.

Štirje motorji z rezalnimi glavami so v moči 3–5,5 kW, pri čemer je hitrost vlaganja omejena na 3–15 m na minuto.Gerhard je dejal: "Wood-Mizerjevo strokovno znanje in zavezanost za storitve strankam naredita našo naložbo še bolj vredno."

Avtor Etienne Nagel

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji