Članki

Wood-Mizer Europe zaključuje leto 2021 in dela načrte za prihodnost

Wednesday, December 29, 2021

Wood-Mizer Europe zaključuje leto 2021 in dela načrte za prihodnost

Ko se leto bliža koncu, je čas, da povzamemo ključne trenutke in pripravimo načrt za naslednje leto. V intervjuju z direktorjem prodaje Wood-Mizerja Krzysztofom Kropidłowskim bomo razmišljali o dogodkih v letu 2021, preverili stanje lesne industrije in pogledali načrt podjetja za prihodnje leto.

Leto 2021 je še eno leto, ki ga je močno zaznamoval razvoj pandemije. Kljub izzivom, je bilo za lesno industrijo dobro leto. Potrošniški trg kaže na naraščajoče povpraševanje po surovinah in lesnih izdelkih, kot so gradbeni les, palete in pohištvo. Potrošniki se zavedajo špediterske inflacije in se odločajo za prenovo stanovanj, gradnjo hiš ali vlaganje v različne nepremičnine. Obupano želijo zamenjati denar za potrošniško blago. "Prej kot porabite denar in dokončate svoj projekt, manj boste prizadeti zaradi zmanjšanja vrednosti denarja," pojasnjuje Krzysztof Kropidłowski.Wood-Mizer ni neposredni proizvajalec v pohištveni industriji, ampak pomemben dobavitelj strojev za to industrijo. "Proizvajamo stroje in opremo, ki je nujna za naše stranke. Trenutno čas posvečajo širitvi delavnic, nadgradnjo proizvodnih linij in implementacijo novih rešitev. Danes vlagajo, da bi zagotovili boljšo prihodnost za svoje podjetje," priznava Krzysztof Kropidłowski.

Posledica tega so daljši dobavni roki za izdelke Wood-Mizer: roki so daljši zaradi povečanega povpraševanja po industrijskih strojih za izdelavo končnih lesnih izdelkov.


V leto 2022 z optimizmom

Leto 2022 naj bi bilo uspešno, a po drugi strani zahtevno. Količina lesa, ki bo prihodnje leto na voljo za industrijo, in sistemska znižanja na dražbah vzbujajo veliko negotovosti med investitorji. "Naročil je veliko, gospodarstvo še vedno dobro dela, a inflacija počasi reže v dobičkonosnost. Proizvodna podjetja v lesni industriji bodo oblikovala načrt delovanja glede na razpoložljivost materiala. To bo vplivalo na odločitev o širitvi podjetja ali zaposlovanju novih delavcev," poudarja Krzysztof Kropidłowski. "Naslednje leto bo zanimivo, polno izzivov. To bo še ena selekcija za podjetja. Danes je težko reči, koliko jih bo kos novi gospodarski realnosti."Wood-Mizer optimistično gleda na naslednje leto in na število naročil kupcev, ki čakajo na proizvodnjo. Za stranke pa to ni dobra novica, saj se je čakalna doba za stroje podaljšala. Wood-Mizer je kot eno redkih podjetij v regiji lahko ponosen, da je aprila 2021 razširil svojo infrastrukturo z novim proizvodnim obratom. Posledično je Wood-Mizer ustvaril nekaj deset delovnih mest in povečal svojo proizvodnjo, raziskave in razvoj. "Čeprav svetovna industrija trpi zaradi pomanjkanja surovin, se je naše podjetje zelo dobro spopadlo s to situacijo. Naša strategija načrtovanja se je izkazala za zelo pravilno, saj v naslednje leto vstopamo z odličnimi prodajnimi rezultati iz leta 2021 in dolgim seznamom naročil strank za leto 2022," pravi Krzysztof Kropidłowski.Nova proizvodna hala in pisarniški prostori, ter več organske rasti

Wood-Mizer se veseli, da bo leta 2022 razširil svojo infrastrukturo z izgradnjo druge proizvodne in skladiščne hale, ter zaposlitvijo novih delavcev v različnih oddelkih. Skupna tlorisna površina novega objekta bo dosegla 10.000 m2, od tega približno 3.000 m2 za sodobno skladišče s petimi nakladalnimi rampami, regali za visoko skladiščenje in avtomatiziranim nosilnim sistemom. V novi hali bo dovolj prostora za proizvodnjo žaginih listov in oddelek za raziskave in razvoj.

Wood-Mizer vlaga tudi v širitev na lokalne trge na drugih celinah. V Aziji, Oceaniji in Afriki Wood-Mizer odpira nove pisarne, ki bodo podjetju pomagale doseči lokalne stranke, ustvariti priložnost za rast in jim ponuditi ustrezne storitve za stranke. "Upoštevati moramo nove podnebne programe in okoljske omejitve, ki bodo namenjeni zajezitvi čezmernega in nezakonitega krčenja gozdov. Več surovega lesa se bo istočasno pojavilo lokalno in manj globalno, kar bo odprlo povpraševanje po predelavi lesa na teh trgih. Lokalni investitorji bodo verjetno iskali tračno žago za nakup, v prihodnosti pa morda še druge stroje iz ponudbe Wood-Mizer," pojasnjuje Krzysztof Kropidłowski. „Wood-Mizer bo še naprej odpiral nove prodajalne in organsko rasel. Šli bomo tja, kamor še nihče ni šel!"Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji