Članki

Wood-Mizer BMST50 kombiniran stroj za brušenje in nameščanje rezil

Wednesday, March 8, 2023

Wood-Mizer BMST50 kombiniran stroj za brušenje in nameščanje rezil

Z združitvijo dveh postopkov vzdrževanja rezil v enem stroju, Wood-Mizer ponuja pametno rešitev za uporabnike žag, ki želijo sami poskrbeti za svoja rezila. BMST50 je kombinirana naprava, ki učinkovito in poceni brusi in nastavi. Poleg tega prihrani prostor v delavnici, saj za delo potrebuje le mizo ali pult.

Stroj za brušenje in nastavljanje rezil BMST50 združuje dva postopka v enem stroju, zasnovan za vzdrževanja rezil; zato ga pogosto imenujejo naprava Sharp’n’Set. To je popolna rešitev za uporabnike žag z majhnim obsegom, saj lahko samostojno in poceni vzdržujejo svoja rezila. Ni treba kupiti dveh ločenih strojev – enega za brušenje in drugega za nastavljanje, kar je še posebej pomembno, če je v delavnici malo prostora.Stroj za brušenje in nastavljanje rezil Wood-Mizer BMST50 je ročno upravljan in enostaven za uporabo. Znižala bo stroške priprave rezil za žage. Uporabnik upravlja stroj z dvema ročicama – eno za premikanje žaginega lista naprej in drugo za brušenje ali nastavljanje zob. Preklapljanje med brušenjem in nastavitvijo je hitro in preprosto. BMST50 je namenjen za 32 milimetrska rezila večine vrst in profilov Wood-Mizer.

BMST50 je opremljen z opornimi nosilci za rezilo, ki pritrjujejo rezilo med brušenjem, upravljavec pa lahko prilagodi pritisk na rezilo in razdaljo brusilnega kolesa od rezila. Poleg tega so na voljo tipke za enostavno nastavitev za indeksiranje zob za natančno nastavitev brušenja, nastavljiv gumb za pozicioniranje za različne širine rezila in nastavljive točke za nastavitev. Stroj za brušenje in nastavitev zob BMST50 je dobavljen z merilnikom za nastavljanje zob za preverjanje dosledne in natančne nastavitve.

Naprava Sharp’n’Set za namestitev potrebuje stabilno in ravno površino, na primer mizo, stojalo ali delovni pult. Zahvaljujoč kompaktnim dimenzijam 50 x 50 cm jo lahko postavite v skoraj vsak kotiček delavnice. Za napajanje kombiniranega stroja se uporablja 12 V DC elektromotor z možnostjo nadgradnje na 230 V AC napajalnik.Naprava uporablja CBN-brusilno kolo, ki je bilo razvito za hitro in učinkovito brušenje rezila. Površina koles CBN je super abraziven material za brušenje, ki omogoča učinkovito brušenje, hkrati pa preprečuje, da bi kolesa postala prehitro topa ali se pregrela. Naprava BMST50 privzeto uporablja 127-mm široko (5-palčno) CBN-brusilno kolo, ki za pravilno delo potrebuje olje za brušenje. Da bi bilo brušenje rezila kar se da učinkovito, so CBN-brusilniki na voljo v več privzetih profilih. Uporabnik mora natančno uskladiti profil CBN s profilom zob rezila.

Za najboljše delovanje rezila, morajo biti zobje ustrezno nabrušeni in nastavljeni. Z vsakim naslednjim brušenjem se nastavitev zob zmanjša in zahteva ponovno nastavitev. Pri nastavljanju zob je bistvenega pomena sledenje vzorcu "levo-desno-ravno", da zagotovite, da sta levi in desni zob namenjena rezanju materiala, ravni pa za odstranjevanje žagovine kanala. Običajna praksa je uporaba ožjih sklopov zob za trdi les in širših za mehek les.
Stroj BMST50 ima 1-letno garancijo in popolno tehnično podporo v tem obdobju in po njem. Naprava je pripravljena za uporabo takoj po odstranitvi iz embalaže.

Za več informacij o opremi za vzdrževanje rezil obiščite uradno spletno stran Wood-Mizer ali se obrnite na lokalnega predstavnika Wood-Mizerja.

***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji