Članki

Wood-Mizer širi paleto izdelkov z uvedbo CNC-strojev

Wednesday, July 13, 2022

Wood-Mizer širi paleto izdelkov z uvedbo CNC-strojev

Wood-Mizer je razvil napredno linijo CNC-strojev (računalniško numerično krmiljenje), ki zagotavljajo maksimalno zmogljivost, natančnost in popolnoma avtomatsko obdelavo lesa, plastike, kompozitnih materialov in lahkih zlitin.

Ponudba CNC-strojev Wood-Mizer vključuje:

CNC5003, 3 in 4-osni strojni center z vakuumsko mizo
CNC5005, 5-osni strojni center z vakuumsko mizo
CNC6003, velik in masiven 3 in 4-osni strojni center z vakuumsko mizo
CNC6005, velik in masiven 5-osni strojni center z vakuumsko mizo
CNC7000, strojni center za tramove in hlode, 8-osi z avtomatiziranim rokovanjem materiala
CNC8000, masivni strojni center za tramove in hlode, 6-osi z avtomatiziranim rokovanjem materiala

CNC-stroji Wood-Mizer so zasnovani kot zelo prilagodljivi obdelovalni centri, ki jih je mogoče opremiti z dodatki in funkcionalnostmi, vključno z vrsto CNC-agregatov, združljivostjo s programsko opremo CAM, nihajno glavo rezila, dodatnimi vakuumskimi blazinicami in ploščami, zaščitnimi vrati/svetlobnimi zavesami okoli stroja, laserji za boljše pozicioniranje materiala in drugo.

Obdelovalni centri so izdelani iz komponent najvišje kakovosti v kombinaciji z vodilnimi numeričnimi krmilniki v industriji.

"V svoji zgodovini je bil Wood-Mizer zavezan zagotavljanju najbolj kakovostne opreme za predelavo hlodovine v končne lesene izdelke," je povedal Magnus Fransson, produktni vodja CNC-strojev Wood-Mizer. "Stranke po vsem svetu že desetletje potrjujejo zasnovo linije izdelkov CNC-strojev Wood-Mizer, sedaj pa so podprte z visokokakovostno mrežo storitev in podpore, ki jo stranke pričakujejo od Wood-Mizerja."CNC-stroj CNC5003 je prvi izdelek v seriji, zasnovan za avtomatizirano obdelavo lesa, plastike, kompozitnih materialov in lahkih zlitin v umetniških in obrtnih delavnicah, pa tudi v srednje velikih do velikih podjetjih, ki proizvajajo sofisticirane komponente za gradnjo kuhinj, pohištva, hiš in drugo.

CNC5003 temelji na zasnovi z dvojnim pogonom za stabilnost in natančnost, vrtiljačnim 12-pozicijskim avtomatskim menjalnikom orodja, ki je nameščen na portalu za hitro menjavo orodja, in večconsko vakuumsko mizo za varno in prilagodljivo pozicioniranje materiala.
Obdelovalni center ima zmogljivo električno vreteno, ki mu pomagajo digitalni servomotorji z visoko ločljivostjo za natančnost in minimalne vibracije.
Vse operacije so nadzorovane s premične upravljalne plošče s priznanim krmilnikom Fanuc, za napredno funkcionalnost in razpoložljivost delov celo življenjsko dobo. Poleg tega je na nadzorni plošči vmesnik za PC in CAM programsko opremo ter vgrajen krmilnik strežnika.3-osna hitra in natančno premikajoča glava deluje preko velike večconske vakuumske mize, ki omogoča obdelavo ravnega materiala z največjimi dimenzijami 3000 x 1500 mm. Mizo sestavlja šest con, z 216 posameznimi vakuumskimi točkami, ki zagotavljajo široko paleto konfiguracij. Vreteno je opremljeno z zanesljivim in zelo učinkovitim sistemom za sesanje prahu za vzdrževanje čistega delovnega okolja.Specifikacije CNC-stroja CNC5003:
• Delovno območje – 3080 x 1540 x 200 mm
• Dimenzije materiala: 3000 x 1500 mm
• Hitrost (x/y/z) – 60 x 30 x 15 m/min.
• Motor vretena z menjavo orodja – 11 kW pri 24.000 vrt./min.
• Menjava orodja – vrtljivi vrtiljak z 12 orodji
• Vakuumska črpalka – 4 kW (ali 5,5 kW)
• Zmogljivost vakuumske črpalke – 126 m3/h pri 0,9 barih

»Produktivnost stroja CNC5003 je mogoče še povečati z integrirano opremo za rokovanje z materialom. Stroj je mogoče razširiti z modularnim sistemom za nalaganje in razkladanje materiala, kar ga pretvori v obdelovalno celico, ki je sposobna avtomatizirane obdelave celotnih serij materiala brez uporabe nadzora operaterja,« pojasnjuje Magnus Fransson.CNC5003 in drugi prihajajoči CNC-stroji iz te linije dopolnjujejo paleto opreme Wood-Mizer z dodajanjem boljše natančnosti in ponovljivosti končnemu postopku lesenih izdelkov.

Za več informacij o izdelkih in ponudbe se obrnite na Magnusa Franssona, produktnega vodjo CNC-strojev Wood-Mizer, na mfransson@woodmizer.euName:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji