Članki

Svetovno znana tračna žaga Wood-Mizer LT15 je sedaj mobilna

Wednesday, October 7, 2020

Svetovno znana tračna žaga Wood-Mizer LT15 je sedaj mobilna

Wood-Mizer predstavlja novo različico serije priljubljene tračne žage LT15, ki širi obseg teh strojev, zlasti pri razrezu po meri.

Serija LT15 je velika družina tračnih žag Wood-Mizer, ki vključuje več priljubljenih modelov, kot so LT15START, LT15CLASSIC in LT15WIDE. »Do leta 2017 je Wood-Mizer ponujal prikolico za tračne žage LT15, vendar je bila ta prikolica namenjena le za prevoz od točke do točke. Po prihodu na cilj je bilo treba stroj razstaviti in namestiti za uporabo kot stacionarno žago, «pojasnjuje Roman Frontczak, direktor za raziskave in razvoj podjetja Wood-Mizer. "Zdaj smo popolnoma preoblikovali modela LT15START in LT15CLASSIC, ki smo ju preoblikovali za uporabo kot mobilno žago, kar pomeni, da lahko operater reže, ko je žaga na prikolici."Paket za prikolico vključuje os s kolesi, vlečno kljuko s podpornim kolesom, zavorni mehanizem (samo za 1300 kg prikolico), 8 nastavljivih nosilcev, osvetlitev, stranske pozicijske luči in ograje. Neobvezno je mogoče dodati rampe za nakladanje hlodov in ročni vitel za lažje nalaganje hlodov na ležišče žage. Sistem je zasnovan za vse modele LT15START in LT15CLASSIC s konfiguracijo ležiščnih odsekov tipa S3.

Obstajata dve različni vrsti osi: 750 kg bruto teže pri manjšem modelu LT15START in 1300 kg bruto teže pri modelu LT15CLASSIC. Prikolica z osjo 1300 kg ima vgrajen zavorni mehanizem.

Za postavitev žage po prevozu mora operater odložiti in prilagoditi osem nosilcev žage, da poravna ležišče, odstrani blatnike nad kolesi in izvleče zatič, ki pritrjuje nosilec glave žage med prevozom. Potem je žaga pripravljena za rezanje.Mobilna tračna žaga LT15 je dobavljena razstavljeno z odseki glave žage in ležišča na eni paleti in paketom za prikolico na drugi paleti. Če bo stranka mobilno tračno žago LT15 prevažala po javnih cestah, je treba prikolico registrirati s pomočjo homologacijskih dokumentov, ki jih je izdal Wood-Mizer. V tem primeru mora sklop tračne žage sestaviti Wood-Mizer tehnik.

"V primerjavi s stacionarno tračno žago LT15, je bilo veliko sprememb v zasnovi nosilca glave žage, odsekov glave žage in ležišča," nadaljuje g. Roman Frontczak. "Povečali smo stabilnost ležišča med prevozom. Vse žice, potrebne za razsvetljavo, so nameščene znotraj ležišča. V tej novi različici tračne žage je mogoče nadzorno ploščo in merilnik glave namestiti v dva položaja, bodisi za mirujoče delovanje, bodisi za mobilno delovanje. "

Zaradi številnih sprememb v zasnovi tračne žage, Wood-Mizer ne ponuja ločenega paketa za prikolico, kot kompleta za naknadno vgradnjo tračne žage LT15.

Serija tračnih žag LT15 se proizvaja že leta in je postala jasna izbira za številne lastnike žag po vsem svetu. Najbolj izjemne lastnosti modela LT15 so zanesljivost, dolgotrajno delovanje in preprosto upravljanje po dostopni ceni. Nova mobilna tračna žaga LT15 ustvarja dodatne koristi za majhna podjetja, kmete, lastnike gozdov in začetnike tesarstva.

Če želite izvedeti več in dobiti ponudbo, se obrnite na lokalnega predstavnika podjetja Wood-Mizer.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji