Članki

Pregled opreme za obdelavo lesa Wood-Mizer

Thursday, October 1, 2020

Pregled opreme za obdelavo lesa Wood-Mizer

Wood-Mizer ponuja vrsto opreme za obdelavo lesa za rezkanje, skobljanje, poravnavo, debelino in dimenzijsko rezanje.

Paleta lesnoobdelovalne opreme Wood-Mizer vključuje:

•    Štiristranska poravnalka/skobeljnik MP260, MP360 in MP365
•    MP180 večstranski skobeljnik
•    MP200 dvostranska poravnalka/skobeljnik
•    MP160 poravnalka/debelinka
•    MF130 vertikalni vretenski rezkar
•    MS300 formatna žagaVse Wood-Mizer poravnalke/debelinke imajo podobne lastnosti:

-    ZAVZAMEJO MALO PROSTORA. Wood-Mizer poravnalke/skobeljniki lahko namestite v majhne delavnice z omejenim prostorom. Pametna zasnova omogoča enostavno namestitev opcijskih koles ali uporabo viličarja za premikanje stroja v delavnici.

-    ZDRUŽEVANJE VEČ FUNKCIJ V ENEM STROJU. Wood-Mizer poravnalke/skobeljniki ponujajo povečano funkcionalnost in lahko nadomestijo 2 ali 3 ločene stroje za rezkanje, poravnavo, debeljenje in spajanje v enem stroju.

-    DOSTOPNA CENA. Zaradi cen je Wood-Mizer oprema za obdelavo lesa pametna izbira za domače in hobi delavnice.

-    VISOK R.O.I. Visoka učinkovitost v kombinaciji z dostopno ceno je oprema Wood-Mizer najboljša rešitev za mala in srednje velika podjetja, kmetije, izdelovalce pohištva, izdelovalce oken in vrat in še več.Štiristranske poravnalke/skobeljniki

Wood-Mizer oprema za obdelavo lesa vključuje 3 modele štiri-glavih, štiri-stranskih poravnalk/skobeljnikov - MP260ECO, MP260PRO, MP360 in 1 model pet-glave, štiri-stranske poravnalke/skobeljnika MP365.Vse štiri-stranske poravnalke/skobeljniki so resnično vsestranski, enostavni za uporabo in kompaktni.

•    Na zgornji in spodnji vodoravni rezalni glavi lahko namestite poravnavo, skobljanje ali istočasno nože za poravnavo in skobljanje, kar omogoča izdelavo visoko kakovostnih končnih plošč v enem prehodu.
•    30 mm standardna stranska vretena lahko prilegajo rezalne glave različnih konfiguracij - 50 mm, 90 mm, 120 mm, 150 mm višine z 2, 3 ali 4 režami za nože. Podobno, kot pri horizontalnih rezalnih glavah, lahko tudi na stranskih rezalnih mestih hkrati namestite poravnavo, skobljanje ali istočasno nože za poravnavo in skobljanje.•    Vsak rezalnik poganja ločen motor - 3 ali 4 kW, odvisno od modela stroja. Vsak rezalnik lahko vključite ločeno, kar omogoča manjšo porabo energije in manj vzdrževanja.
•    Vsaka štiristranska poravnalka/skobeljnik je lahko opremljena s spremenljivo hitrostjo podajanja, s čimer dosežete izjemno kakovost z mehkimi, trdimi ali celo eksotičnim lesom.
•    Wood-Mizer modeli štiri- in pet-glave, štiristranske poravnalke/skobeljniki lahko hitro prilagodite za kateri koli projekt. Višino in širino rezalnika lahko nastavite z ergonomsko ročico, podstavki, distančniki ali nastavitvenimi ploščami, ki so priložene stroju.
•    Vsi stroji za obdelavo lesa so delno vnaprej sestavljeni z noži za poravnavo v vsaki rezalni glavi.
•    Nastavki za odstranjevanje prahu in žagovine nad vsako rezilno glavo zagotavljajo, da se okoli vretena ne nabirajo ostanki in da je stroj čist. Deske bodo v popolnem stanju.
Wood-Mizer MP360 specifikacije:
1. Zgornja vodoravna glava rezalnika do širine 510 mm
2. Spodnja vodoravna glava rezalnika do širine 410 mm
3. Leva stranska glava rezalnika do višine 160 mm
4. Desna stranska glava rezalnika do višine 160 mm

Wood-Mizer MP365 pet-glava, štiristranska poravnalka/skobeljnik ima 1 univerzalno vreteno, ki ga je mogoče nagniti do 270 stopinj, kar omogoča izdelavo ekskluzivnih letvic z uporabo različnih rezalnih orodij - krtačenje, staranje ali dodatne profile v enem prehodu. Peto vreteno lahko nastavite tako, da se vrti s 3.000, 6.000, 9.000 ali opcijsko 14.000 vrtljaji v minuti.

Dvostranske poravnalke/skobeljniki

Wood-Mizer dvostranska poravnalka/skobeljnik MP180 in MP200 imata dve rezalni glavi - 1 vodoravno in 1 navpično. Plošče lahko ravnate ali stanjšate do širine 410 mm. Navpični stranski rezalnik se nahaja na desni strani spodnje mize in je lahko opremljen z noži za poravnavo ali skobljanje. Velik nastavek za sesanje žagovine in prahu nad vsakim rezalnikom preprečujejo nabiranje ostankov, kar vsakič omogoča popoln zaključek. Vsak rezalnik poganja ločen motor in ga je mogoče vključiti neodvisno. Opcijsko je mogoče vgraditi spremenljivo hitrost dovajanja, ki omogoča učinkovitejšo proizvodnjo in boljši zaključek površine pri delu z velikimi površinami trdega lesa.


Wood-Mizer MP180 in MP200 specifikacije:
1. Zgornja vodoravna glava rezalnika do širine 410 mm
2. Leva stranska glava rezalnika do višine 100 mm

Poravnalka/debelinka MP160 učinkovito deli en vodoravni rezalnik med dvema mizama iz litega železa - zgornjo mizo za poravnavo in spodnjo mizo za nastavitev debeline. Za preklop med dvema funkcijama niso potrebne nobene spremembe; opravite brez ustavljanja rezalnika in sesalnika. Obdelava se začne z zgornjo mizo za poravnavo, da sta dve sosednji strani popolnoma ravni in pod natančno pravim kotom. Nato se plošča ročno premakne na spodnjo mizo za debelino, tako da sta zadnji dve strani vzporedni s prvima dvema in ploščo stanjšate do končnih dimenzij.

MF130 navpična vretena rezkarja in formatna žaga MS300

MF130, razvit za mizarje, ki delajo na posebnih projektih, nudi največ prilagodljivosti s svojim enojnim večnamenskim navpičnim vretenom, ki se nagiba do 270 stopinj. Opremljen je lahko z različnimi rezalnimi orodji, ki delujejo z 3.000, 6.000, 9.000 ali opcijsko 14.000 vrtljajih v minuti:

•    Rezalna glava za dodajanje kalupov po meri
•    Krožna žaga za razrez
•    Jeklene ščetke za staranje materiala in dodajanje teksture
•    Rezkanje, rezanje in drugi svedri za profile in odprtine po meriFormatna žaga MS300 in drugi lesnoobdelovalni stroji Wood-Mizer nudijo veliko varnost, sesanje žagovine in prahu ter vsestranskost pri delu in ima zavzemajo majhen prostor za zagotovitev, da ustreza majhnim delavnicam.

MF130 in MS300 imata aluminijasto drsno mizo in prislon za enostavno uporabo in funkcionalnost. Litoželezni deli zagotavljajo veliko dušenje vibracij in odpornost proti deformaciji.Če želite izvedeti več o cenah, razpoložljivosti ali drugih vidikih strojev za obdelavo lesa Wood-Mizer, se obrnite na lokalnega zastopnika Wood-Mizer.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji