Članki

Predstavljamo štiristranski skobeljnik/rezalnik Wood-Mizer MP280

Monday, May 8, 2023

Predstavljamo štiristranski skobeljnik/rezalnik Wood-Mizer MP280

Z izpolnjevanjem nenehno naraščajočih pričakovanj mizarjev je Wood-Mizer razvil drugo generacijo skobeljnikov/rezkalnikov, ki temeljijo na preverjeni enoti MP260, saj je postala priljubljena po vsem svetu. Novi model skobeljnik/rezkar MP280 je funkcionalna in vsestranska lesnoobdelovalna enota, ki vključuje nekatere tehnične rešitve večjega modela MP360.

Wood-Mizer je razširil ponudbo svojih lesnoobdelovalnih strojev z napovedjo novega skobeljnika/rezkalnika MP280. Ta nova enota MP280 je kompaktna in združuje najboljše lastnosti znanih in preizkušenih modelov MP360 in MP260. »Zasnova najnovejšega stroja temelji na modelu MP260, hkrati pa vključuje najboljše tehnične rešitve znanega vodilnega modela MP360. Zato so naši inženirji lahko izdelali natančen stroj, ki je enostaven za uporabo in cenovno dostopen za vse mizarje, ki jih zanimajo učinkovitejši načini izdelave končnih lesenih izdelkov,« poudarja produktni vodja Wood-Mizer Radosław Adamkiewicz.Skobeljnik/rezkalnik MP280 je popolna rešitev za srednja in velika lesnopredelovalna podjetja, ki želijo svojim strankam dobavljati vrhunske lesne izdelke, kot so talne plošče, obloge, plošče, vratni in okenski okvirji, dekorativni elementi itd.

MP280 je opremljen z intuitivno nadzorno stikalno ploščo, ki ločeno vklaplja vse motorje in podajalni mehanizem, kar omogoča nižjo porabo energije in manj hrupa. Električni motorji z močjo 13,78 kW poganjajo rezalne glave s 6000 obrati na minuto, kar zagotavlja najboljšo možno obdelavo površine plošče.

Model MP280 ima dve horizontalni rezalni glavi – zgornjo gred z dolžino 410 mm in premerom 88 mm, spodnjo pa 300 mm x 72 mm ter dve stranski rezalni glavi (ena v fiksnem položaju in ena premična), ki oblikujte material z največjo višino do 100 mm. Večja učinkovitost je mogoča zaradi 4-stranske obdelave v samo enem prehodu skozi stroj.

Vsaka rezalna glava je dostavljena z dvema ravnima nožema HSS; vendar pa jih je mogoče opremiti tudi z oblikovalnimi noži, ki ustrezajo posebnim potrebam kupca. Trdna delovna miza iz litega železa zagotavlja večjo stabilnost in natančnost dela ter trajnost konstrukcije za vso življenjsko dobo.

Podajalni mehanizem je bil vgrajen iz večje enote MP360 in ima nastavljivo hitrost 3-15 m/min. Material vstopa in izstopa iz stroja na 1,2-metrskih mizah z zaščitnimi jeklenimi zavesami, nameščenimi nad vhodom, da se prepreči vračanje materiala.

Na voljo so štiri odprtine za odvod žagovine - ena s premerom 125 mm in tri s premerom 100 mm - ter dodatni krtače, nameščeni v notranjosti stroja, da čim bolj učinkovito odvedejo odpadni material okoli rezalnih glav. Skobeljnik/rezkalnik MP280 je združljiv s sistemi za sesanje žagovine Wood-Mizer MES, ki so bili zasnovani za ohranjanje čistega in urejenega delovnega mesta.

Wood-Mizer MP280 Največja širina reza
4-stranska zmogljivost 250 mm
2-stranska zmogljivost 300 mm
1-stranska zmogljivost 410 mm

Stroj ima 2-letno garancijo in je predmet servisa in tehnične podpore, ki jo zagotavljajo usposobljeni in izkušeni strokovnjaki Wood-Mizer.
***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji