Članki

Nova žaga na Tajskem se osredotoča na ROI

Wednesday, October 21, 2020

Nova žaga na Tajskem se osredotoča na ROI

V Amphoe Phon Phisai na Tajskem je tovarna biomase PSW Parawood, ki je svoje poslovanje razširila na žaganje. Lastnik je ugotovil, da bi z žaganjem visokokakovostnega evkaliptusa in kavčukovca za proizvodnjo palet in pohištva, proizvajal tudi odpadni les, ki bi ga nato lahko uporabili za biomaso. Z uporabo boljših in večjih hlodov za žago, bi lahko širil dejavnosti svojega podjetja in izkoristil nove možnosti za prihodke.

Po preučitvi različnih možnosti za postavitev žage, se je gospod Achawee Pong-uan, lastnik podjetja PSW Parawood, odločil, da tradicionalne vertikalne žage in drugi stroji iz lokalnega okolja ne bodo zagotavljali učinkovitosti, amortizacije in kakovosti, ki si jo želi v novi tovarni.

Namesto tega je namestil niz strojev podjetja Wood-Mizer - linijo pametne obdelave hlodov (SLP1), tračno žago LT15, tračno žago LT20 in opremo za vzdrževanje rezil tračne žage."Pri žagah Wood-Mizer je kakovost lesa in toleranca debeline veliko boljša kot pri drugih žagah na tem območju. Žage Wood-Mizer so dobra rešitev za žage na Tajskem, saj izboljšajo donos, zmogljivost in zmanjšajo število delavcev, potrebnih za upravljanje strojev."

Gospod Achawee Pong-uan je izbral pametno procesno linijo (SLP1), da bi zmanjšal število potrebnih delavcev, hkrati pa z uporabo tanjših rezil tračne žage pridobil več donosa iz svojih visokokakovostnih hlodov. V samo dveh minutah je en hlod popolnoma razžagan na končne plošče, pripravljene za sušenje. Za upravljanje linije SLP je potrebnih le pet delavcev, občasno pa ena oseba naloži hlode na linijo.

G. Achawee Pong-uan je prepričan, da bo njegova donosnost naložbe v stroje Wood-Mizer hitro nadomestila začetne stroške, ter bo dolgoročno bolj donosna in uspešna.

Tračni žagi LT15 in LT20 se uporabljata za obdelavo večjih hlodov, ki ne ustrezajo procesni liniji SLP. LT20 ima računalniške sklope in hidravlično predajo hlodovine, da se zmanjša delo delavca, medtem ko LT15 ročno upravlja z žaganjem hlodov.

Tovarna PSW Parawood je dober primer, kako lahko tajska podjetja, ki razmišljajo napredno, kar najbolje izkoristijo za izboljšanje pogojev za žage v državi. Sodobne žage zagotavljajo boljši ROI kot tradicionalni stroji, z bolj kakovostnim lesom, večjimi donosi lesa, zahtevajo manj tehničnega vzdrževanja, manjšo porabo energije in manj delavcev.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji