Članki

Naredite sami: leseno pomivalno korito in pult za podeželsko hišo

Wednesday, May 22, 2019

Naredite sami: leseno pomivalno korito in pult za podeželsko hišo

Eric Means je uporabil les črnega oreha, iz katerega je izdelal 1,2 m3 desk za unikatno leseno pomivalno korito in kuhinjski pult za podeželsko hišo.

Številni lastniki izdelkov Wood-Mizer se lotijo projektov za edinstveno notranjo opremo iz lesa. Eric Means je eden izmen tistih, ki se tega lotevajo sami. Ko je družba za električno energijo podrla črni oreh premera 90 cm, se je Eric Means odločil rešiti ta les, saj je v njem prepoznal potencialno vrednost. »Obžagal sem ga s svojo hidravlično žago Wood-Mizer LT40 in iz tega dobil čudovite deske,« je povedal. Ko je zagledal 1,2 m3 desk, izdelanih iz enega samega debla črnega oreha, je zamisel o izdelavi kuhinjskega pulta in pomivalnega korita prišla kar sama od sebe, je dejal Eric. »Ko sem jih posušil na zraku, sem iz desk ročno izdelal svoj kuhinjski pult in pomivalno korito,« je povedal Eric. Sam jih je obrezal, zlepil, spojil, izrezoval, poskrbel za končno obdelavo in na koncu ustvaril kuhinjski pult dimenzije 300 cm x 60 cm x 53 cm ter unikatno leseno korito za podeželsko hišo. Skupaj z ženo, ki je poskrbela za njegovo motivacijo, je Ericu uspelo pult in korito dokončati v samo nekaj vikendih in pravi, da sta izpadla še bolje, kot je pričakoval. »Vsi, ki so ju videli, so bili preprosto navdušeni,« pravi Eric. » Kaj precej ljudi me je že prosilo, naj za njihov dom naredim kuhinjske pulte, potem ko so videli mojega. Zahvaljujoč Wood-Mizer-ju! Ne bi mi uspelo brez moje žage.«

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji