Članki

Najboljša izbira žage - originalna REZILA podjetja Wood-Mizer

Wednesday, March 31, 2021

Najboljša izbira žage - originalna REZILA podjetja Wood-Mizer

REZILA za tračne žage Wood-Mizer se uporabljajo v žagah skoraj na vseh koncih sveta, od Evrope do Azije, Afrike in obeh Amerik. Ta rezila lahko žagajo vse vrste lesa - od trdih tropskih vrst, do mehkega lesa iz Evrope. Wood-Mizer je vodilna svetovna blagovna znamka na trgu strojev za predelavo lesa. V Evropi Wood-Mizer deluje že več kot 30 let, ime podjetja Wood-Mizer pa je povezano z visokokakovostnimi tračnimi žagami. V središču vsakega takšnega stroja je rezilo, ki pretvori hlodovino v dragocen material za izdelavo unikatnih garnitur pohištva, velikega ostrešja ali očarljive hiške.

Wood-Mizer ponuja rezila za tračne žage v več kot 100 konfiguracijah, ki temeljijo na različnih profilih, nastavitvah zob in vrstah jekla. Zahvaljujoč različnim značilnostim rezil, lahko Wood-Mizer podjetja oskrbi z rezili, ki popolnoma ustrezajo njihovim potrebam. Rezila Wood-Mizer so izdelana pod nadzorom izkušenih in usposobljenih delavcev z uporabo vrhunskega evropskega jekla in z uporabo najnaprednejših obdelovalnih strojev, ki so danes na voljo v industriji. Proizvodnja rezil je v tovarni Wood-Mizer na Poljskem, v samem središču Evrope.

Postopek izdelave rezil v evropskem proizvodnem centru Wood-Mizer je certificiran v skladu s standardi ISO 9001: 2015.

Rezila Wood-Mizer so v vsaki fazi proizvodnje podvržena strogim pregledom kakovosti, preden jih lahko pošljejo na tržišče.Pregled jeklenih materialov

Celoten proizvodni postopek nadzira računalniški sistem in napreden interni laboratorij, ki skrbi za uporabo samo najboljših materialov. Material, ki ne prestane kontrolnih testov, se pošlje nazaj dobavitelju in se ne uporablja v proizvodnem procesu. Zahvaljujoč edinstveni oznaki na vsakem rezilu, Wood-Mizer prepozna surovino, uporabljeno za proizvodnjo, datum proizvodnje in osebo, odgovorno za preverjanje in nadzor kakovosti.

Priprava surovega jekla

Od začetka do konca Wood-Mizer uporablja najboljšo opremo za izdelavo žaginih listov. Odobreno surovo jeklo je pripravljeno in predelano na visoko učinkovitih in specializiranih strojih, ki lahko neprekinjeno delajo in proizvajajo izdelek, ki opravi dodatne preglede kakovosti.Kaljenje zob

V naslednji fazi proizvodnje morajo vsi navitki preiti skozi indukcijsko kaljenje. Pri tem se vsak zob rezila segreje do ekstremnih temperatur in nato hitro ohladi. Posledično so zobje bolj trdni; zato lahko rezilo dlje časa reže, je bolj odporno proti obrabi in lahko reže bolj kakovostno, zlasti pri trdih vrstah lesa. Nadzor kakovosti v tej proizvodni fazi vključuje preverjanje, ali trdota zob ustreza zahtevanim standardom.Izdelava profila rezila

Zdaj se navitek rezil pripelje do ene redkih proizvodnih linij, zasnovanih za postopek ostrenja, nastavljanja, valjanja in rezanja na dolžine rezil. Glede na naročilo stranke, Wood-Mizer material razreže na želeno dolžino. Postopek ostrenja in nastavitve je bistven za doseganje želenih parametrov rezila. Zahvaljujoč nabrušenim in pravilno nastavljenim zobem, lahko rezilo dolgo časa učinkovito reže les.

V tovarni Wood-Mizer operaterji na liniji še naprej izvajajo različne preizkuse kakovosti.Varjenje

Stroji za varjenje in brušenje so zelo napredni in visoko specializirani. S strokovnim znanjem in specializirano opremo, Wood-Mizer ustvari stabilen in močan zvar na rezilih. Ta natančen in zanesljiv zvar je ena glavnih točk, ki ločuje rezila Wood-Mizer od ostalih konkurenčnih izdelkov. Po varilnem postopku so rezila pravilno brušena, da lahko nemoteno delujejo v vseh vrstah lesa.Pakiranje in dostava

Samo rezila, ki so uspešno prestala vse stroge teste kakovosti, so lahko dostavljena kupcu. Shranimo jih v škatle z logotipom Wood-Mizer in jih označimo s popolnimi informacijami o izdelku - vrsta rezila, širina in dolžina rezila, vrsta materiala rezila, profil, ID številka navitja, datum izdelave in QR koda. Ti podatki so za vsako škatlo rezil in lahko ugotovite kdaj je bil rezilo proizvedeno, kdo je preveril kakovost in kateri navitek jekla je bil uporabljen za njegovo izdelavo. Ko rezila Wood-Mizer zapustijo tovarno, so pripravljena na žaganje.

Kupci podjetja Wood-Mizer potrjujejo, da lahko originalna REZILA Wood-Mizer zagotavljajo visoko kakovost rezanja in daljšo življenjsko dobo po zelo ugodni ceni. Če cenite profesionalno in varno delo, izberite originalna rezila podjetja Wood-Mizer!Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji