Članki

Mobilno pogodbeno žaganje na Škotskem

Thursday, May 28, 2020

Mobilno pogodbeno žaganje na Škotskem

Pet nasvetov za pogodbeno žaganje izkušenega škotskega žagarja. Oglejte si ta intervju, če želite izvedeti več nasvetov za pogodbeno rezanje lesa z mobilno žago.

Keith Threadgall je pogodbeni žagar iz Škotske. Leta 1999 je začel uporabljati tračno žago Wood-Mizer, najprej zaposlen za polni delovni čas, kasneje pa kot pogodbeni žagar.

Zdaj Keith vodi lastno podjetje za mobilne žage s sedežem v Južni Škotski, ki opravlja razrez za stranke po vsej Škotski. "Žagam že več kot 20 let," pravi Keith. Na tem območju je poznan kot delaven in zanesljiv podjetnik z mobilnimi tračnimi žagami. Zaradi njegovega znanje o tračnih žagah Wood-Mizer in dolgoletnih izkušnjah je leta 2011 postal predstavnik za Wood-Mizer.Nasvet 1 - Spoznajte svoj trg in svoje stranke
Kadar Keith pogodbeno reže s svojo tračno žago, obišče veliko kmetov, lastnikov posesti in drugih ljudi, ki potrebujejo razrez hlodovine. Kmetje in lastniki posesti navadno potrebujejo les iz mehkega lesa za gradnjo lop, ograj, za obloge in druge projekte. Spominja se, da je veliko njegovih običajnih strank tesarjev, ki potrebujejo poseben les narejen iz njihovih hrastovih hlodov.Nasvet 2 - Podrobno načrtujte potovanja, obiščite več strank na enem območju
Do velikega dela podeželske Škotske je zelo težko dostopati. Včasih Keith odide od doma za nekaj dni, saj traja do pet ur, da doseže oddaljene dele severne Škotske z veliko ozkimi cestami. "Pogosto odidem na pot dan prej in bivam v nastanitvah tipa prenočitev z zajtrkom v bližini mesta mojega naročnika," pravi Keith. »Običajno poskušam uskladiti razrez za različne stranke v okolici in porabiti manj časa za potovanja. Včasih so ljudje v redu, ko pridem popoldne, ker zjutraj potrebujejo čas, da se pripravijo za moj obisk. To je v mojo korist" doda Keith.


Nasvet 3 - S seboj vzemite rezila, nadomestne dele, orodje in drugo potrošno blago
Običajno Keith potuje sam, zato poskrbi, da ima s seboj dovolj rezervnih delov in rezil. "Običajno potujem sam in če je potrebna kakšna pomoč ali posebna mehanizacija, to prepustim, da organizira stranka. Vedno vzamem s seboj gorivo za žago, rezila, nadomestne dele, verižne žage in orodje" deli Keith." Za en dan razreza običajno porabim štiri do šest rezil, kar mi da približno eno do dve uri dela za eno rezilo. Če grem za 3-4 dni, potem vzamem vsaj 20 ostrih rezil in vsaj škatlo novih rezil samo kot rezervo. Glede rezervnih delov navadno vzamem pogonske jermene B57, vodilne valje za rezila, matice in vijake za nastavljanje vodil rezil in filtre za gorivo. Navadno te stvari niso na voljo na oddaljenih območjih" pravi Keith.


Nasvet 4 – Strankam navedite točen datum in bodite vedno pravočasno
Mobilno žaganje ni zelo konkurenčno na Škotskem. Biti na voljo strankam je Keithu pripomogel k večjemu poslu. "Veliko tega je trdo delo in predanost, da lahko načrtujete vnaprej. Včasih pogodbeni žagarji pravijo, da bodo imeli čas čez nekaj tednov, vendar ne določijo točnega datuma. Vedno poskušam natančno določiti datume za obisk stranke. To jim omogoča, da organizirajo delovno silo, stroje, posestvo in les za rezanje" je dejal Keith.


5. nasvet - Ne zadržujte se, delite svoje izkušnje in prodajajte žage
Keith je povedal, da veliko njegovih strank išče rabljeno opremo za tračne žage. Nekatere stranke so zainteresirane za nakup žage in bi rade vodile lastno podjetje poleg službe ali druge dejavnosti. »Svoje žage imam kakšno leto ali dve in nato jih prodam. Ugotavljam, da obstaja cenovni razred, v katerem bodo ljudje kupili tračno žago in jo obdržali za občasno zaposlitev. "

Avtor: Mareks Lomako


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji