Članki

Mizarska delavnica je specializirana za gradnjo lesenih brvi in oznak za pešpoti

Wednesday, February 12, 2020

Mizarska delavnica je specializirana za gradnjo lesenih brvi in oznak za pešpoti

Brampton Woodworks je angleška mizarska delavnica, ki je specializirana za gradnjo lesenih brvi in oznak za pešpoti. Delali so na zanimivih projektih, kot je pešpot Adrian's Wall, pot od obale do obale, dolga 84 kilometrov, ki sledi znamenitemu zidu, ki so ga Rimljani zgradili v času cesarja Hadrijana v letih 122–128 in se vije skozi rimska naselja in utrdbe ob poti .Brampton Woodworks je prav tako oskrboval oznake in mostove za obalno pot Cumbria, 185 milj dolgo peš pot, ki se vije mimo peščin rdečega peščenjaka. Zahvaljujoč neštetim lesenim oznakam in brvem, lahko popotniki raziskujejo idilično angleško podeželje.

V zadnjem času se je število naročil lokalnih oblasti povečalo in morali so kupiti novo žago, ki bi povečala zmogljivosti in produktivnost. Po temeljitih raziskavah, so se odločili za nov model Wood-Mizer LX450. "Ugotovili smo, da nam LX450 ponuja večjo zmogljivost, zato lahko obdelamo večje hlode," pravi Robert Jeffrey, lastnik Brampton Woodworks.Model LX450, ki je bil predstavljen leta 2017, ponuja širšo zmogljivost rezanja kot tradicionalne žage z dvojnimi rezili. LX450 reže hlode do največjega premera 91,5 cm. Vsebuje tudi tog xFRAME, ki se premika po dveh jeklenih palicah in trdno drži glavo žage.

"Všeč nam je ideja o dvojni tirnici, všeč nam je ideja o stabilnosti glave," pravi Robert.

Robert je opazil, da so se, od uvedbe modela LX450, njihovi proizvodni stroški zmanjšali. "Izvedemo manj brušenj in manj nastavitev. Nakupni stroški rezil niso tako različni, kot smo jih plačevali prej, toda menim, da so zaradi tega, ker trajajo dlje, podobne cene kot prejšnja žaga ali celo cenejši, "omeni Robert.

LX450 izboljšuje tudi njihovo predelavo lesa."Prej smo odžagali pet do šest milimetrov večjo mero, da smo se prepričali, ali lahko na poravnalki odvzamemo dva do tri milimetre in dobimo končno dimenzijo. Sedaj odrežemo le dva milimetra več in na poravnalki odvzamemo enega. To je zmanjšalo čas in odpadke. "

Robertove najljubše funkcije, ki jih uporablja, so elektronske nastavitve LX450. »Trudimo se, da bi maksimizirali vsak vidik hloda, da bi ga čim bolj izkoristili. Nastavitve mi omogočajo, da nenehno spreminjam programe za rezanje in spreminjam tisto, kar želim izvleči iz hloda. "

Robert se veseli, da bo z novo opremo še bolj razširil svoje poslovanje. Zelo rad priporoča žago LX450 tudi drugim. "Če obdelujete večje hlode, ne morete zgrešiti," pravi.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji