Članki

Malezijsko podjetje nadgradilo na hitrejšo in bolj produktivno tračno žago s thin-kerf rezili

Wednesday, September 18, 2019

Malezijsko podjetje nadgradilo na hitrejšo in bolj produktivno tračno žago s thin-kerf rezili

Družinsko podjetje za razrez hlodovine v Terengganu, Malezija pokaže, kako lahko celo majhna podjetja izkoristijo sodobne in učinkovitejše stroje za razrez hlodovine.

Leta 2014 je Jazlan od podjetja Wood-Mizer kupil žago LT70 Remote. "Namestil sem tračno žago Wood-Mizer za posodobitev svojega podjetja in uporabo sodobnih načinov razreza lesa," pravi Jazlan.

"Ležišče žage LT70 je popolnoma hidravlično in z njo zlahka upravlja en upravljavec s krmilne postaje," pravi Jazlan. "Upravljalec stoji pri kontrolni postaji in od tam nadzoruje razrez, samodejno premika žagane plošče na transporterje za prenos do stroja za robljenje. To je postopek treh ljudi za upravljanje žage in robilnika in izdelamo lahko žagan les dobre kakovosti."

Jazlan lahko s tračno žago reže poljuben les z uporabo ustreznih rezil Wood-Mizer, oblikovanih za različne trdote in vrste.

"Zdaj režemo damarhitam [rumeni meranti], to je srednje trd les," je dejal Jazlan in pokazal hlod, ki ga je rezal med našim obiskom njegove žage. "Ta hlod ima premer približno 750 mm."

Ko žagane plošče zapustijo tračno žago LT70, jih premikate s pomočjo transporterja in prestavne mize na robilnik z dvojnim rezilom Wood-Mizer EG300, kjer je mogoče natančno dimenzionirati robove, odvisno od širine materiala in Jazlanovih končnih potreb po lesu. Z elektronskimi nastavitvami robilnika je mogoče enostavno spreminjati končne velikosti na zahtevo.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji