Članki

Majhna sladkornica za proizvodnjo javorjevega sirupa na družinski kmetiji

Wednesday, August 28, 2019

Majhna sladkornica za proizvodnjo javorjevega sirupa na družinski kmetiji

S pomočjo tračne žage Wood-Mizer LT40 je Herbert Butterfield na družinski kmetiji v Charlotteju v Michiganu zgradil majhen skedenj iz belega bora in jesena. V tem skednju je naredil sladkornico za proizvodnjo javorjevega sirupa.

Javorjev sirup je edinstven izdelek, ki je narejen po starodavnem indijanskem receptu iz soka posebne vrste javorja, ki rastejo v Severni Ameriki.

Za izgradnjo skednja je Herbert na svoji hidravlični tračni žagi Wood-Mizer LT40 razrezal približno 2,8 m3 belega bora in jesena.

»Brez moje žage Wood-Mizer, ne bi mogel prevzeti takšnih projektov, če bi kupoval les v trgovini,« je dejal Herbert.


Herbert je naredil 4,3 m x 6,1 m sladkornico v samo šestih mesecih z metodo lesene konstrukcije.

"Obožujem to. Vsak, ki vidi to, si jo želi, «je rekel Herb. "Lepo je".

Z žaganjem lastnega lesa je Herbert po svoji oceni prihranil 4000 $ na materialih in dejal, da mu je hidravlika žage pomagala pri projektu.

"To je resnično delo iz ljubezni," je dejal Herbert. Njegova sladkornica bo izdelovala sirup za družine in prijatelje, da bodo uživali še mnogo let.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji