Članki

Linija žage TITAN v poljskem podjetju MEBLOHIT

Friday, August 21, 2020

Linija žage TITAN v poljskem podjetju MEBLOHIT

Po zaslugi tračne žage TITAN podjetja Wood-Mizer, je poljski proizvajalec palet povečal produktivnost z ohranjanjem enakega števila zaposlenih.

MEBLOHIT je poljsko podjetje, ki že vrsto let proizvaja palete. To je zelo zahtevna industrija, v kateri je učinkovitost proizvodnje ključni dejavnik, ki vodi k uspehu. Gospod Jan Zawada, lastnik, je v preteklih letih postal strokovnjak za povečanje učinkovitosti proizvodnje.

"Na začetku smo uporabili žago z nihajno roko. Učinkovitost ni bila dovolj visoka, zato smo kupili prvo ozkopasovno žago in še eno, da bi povečali produktivnost," pravi Jan Zawada.Sčasoma je postalo jasno, da je treba slediti trgu in ne zaostati svojih konkurentov, zato so potrebne nadaljnje naložbe. Glede na status poljskega trga dela je ena od prednostnih nalog povečanje produktivnosti brez najemanja dodatnih zaposlenih.

"Danes je zelo težko zaposliti nove sodelavce, zato je bilo eno glavnih pričakovanj, da smo povečali učinkovitost proizvodnje, ne da bi morali povečevati število zaposlenih," pravi. "In tako smo se odločili za nakup linije TITAN podjetja Wood-Mizer."Vsaka linija Wood-Mizer TITAN je zasnovana z različnimi rešitvami stroji za obdelavo materialov, ki zadovoljujejo potrebe kupcev na najboljši možen način. Linija TITAN gospoda Zawade je sestavljena iz navpične žage TV6000 Twinband s pnevmatskim obračanjem hloda (1), MR3000 Multirip z mizo za centriranje (2), vodoravno žago HR500, miza za hlodovino (3), prenosom za plošče (4), ploščad za upravljavca (5) in tekoči trak za zbiranje žagovine (6), ki poteka vzdolž celotne linije.

Ta konfiguracija zagotavlja učinkovito obdelavo hlodov majhnega premera in učinkovito predelavo plošč.

"Žagamo predvsem bor in smreko, dolžine 2,5 metra in premera od 15 do 45 cm. Postavitev linije, ki jo je Wood-Mizer izdelal za nas, se je izkazala kot popolna za naše naloge," pravi Zawada.

Že v začetni fazi implementacije je gospod Zawada videl izboljšave. Pred tem so v eni osemurni izmeni razžagali okoli 60 m3 hlodov. Do sedaj se je povečala za 1,5-krat, do 90 m3 na izmeno. "Z linijo TITAN smo znatno povečali učinkovitost brez dodatnih delavcev. To je za nas zelo pomembno," pravi.

Čeprav je zadovoljen s tem, kako se izboljšuje njihova produktivnost, g. Zawada že razmišlja o prihodnjih naložbah - dopolnjevanje linije z drugim rezanjem in razširjenim sistemom za sortiranje. "Naslednje leto nameravamo dodati več strojev Wood-Mizer. Po mojih izračunih nam bo to omogočilo, da povečamo produktivnost do 120 m3 lesa v eni izmeni z enakim številom zaposlenih," pravi.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji