Članki

Kombinirajte poravnalko/skobeljnik s tračno žago in dostopajte do večjega tržišča

Wednesday, January 16, 2019

Kombinirajte poravnalko/skobeljnik s tračno žago in dostopajte do večjega tržišča

Od razreza hlodovine, do oblikovanja lesa in izdelave talnih oblog – mož iz Škotske lahko vse naredi s stroji Wood-Mizer.

Malo izven mesta Edinburg na Škotskem, se je Sandy Crook upokojil kot gozdar, da bi se posvetil stvarem, ki jih resnično obožuje – predelava hlodovine v končne izdelke. S svojim novim kompletom tračne žage Wood-Mizer in novim modelom MP360 poravnalka/skobeljnik, lahko vse naredi sam.

17 let je Sandy uspešno vodil podjetje za skrb z drevesi na Škotskem. Sedaj je zaključil svojo karierno poslovno pot in je pričel graditi svoj hišo med zelenimi griči zahodno od Edinburga.

"Delal sem z velikim obsegom opreme – gozdni mulčer, drobilnik, brusilnik… vendar ko človek doseže določena leta, postane administrativno delo v podjetju zelo dolgočasno." se je nasmejal Sandy, ko opisuje svojo kariero. "Preprosto je bilo vsega preveč in v tem nisem več užival. Zato sem prodal večji del svoje opreme in namesto tega kupil tračno žago, da bi se osredotočil na stvari, ki me veselijo."

Sandy ima mobilno tračno žago LT40 in WM1000 za večje hlode.

"Model WM1000 je za razrez večjih hlodov in za izdelavo plošč za mize in pohištvo." je povedal Sandy. "Imam tudi model LT40, ki ga uporabljam za razrez pri strankah."

"nedavno sem kupil MP360 poravnalko/skobeljnik pri Wood-Mizer" je povedal Sandy. Model MP360 poravna in skoblja na vseh štirih straneh z enim prehodom skozi stroj – potreben korak pri izdelavi končnih izdelkov iz grobo žaganega lesa. Ta možnost poravnave in skobljanja je prej Sandyju zelo manjkala pri njegovem poslu.

"Pričel sem z izdelavo miz in stranke so želele razreze in podobno. Podrobno sem pregledal ponudbe po spletu in model MP360 resnično zajame vse moje potrebe.

Eden poglavitnih razlogov, zakaj se je Sandy odločil za model MP360 je njegova resnično enostavna uporaba in fleksibilnost za različne načine skobljanja za večje ali manjše količine.

"Ne želim si pol dneva nastavljati stroj, da potem uporabljam samo pol ure." je dejal Sandy. "Z modelom MP360 lahko obdelujem velike kose v eni minuti in že v naslednji izdelam zareze v les. Za zamenjavo nekaj nožev je potrebnih samo 10 minut. Enostavna uporaba in kompaktnost naredita ta stroj zelo prijaznega do uporabnika.

Z novo poravnalko/skobeljnikom v delavnici, lahko sedaj obdela skoraj vsak nov projekt, ki mu pride na proti.

"Stranke pridejo na dvorišče in izberejo hlod" je povedal Sandy. "Jaz jih čutim in vsakega poznam. Preložim ga na WM1000 in razrežem na večje kose. Nato kose prestavim na LT40 in razrežem v ustrezne kose lesa, ki jih na koncu obdelam na MP360 poravnalki/skobeljniku po želenih specifikacijah. Ker imam vse stroje v delavnici, mi MP360 pomaga razširiti posel na večjem tržišču. Drevesa čutim in izdelujem končne lesene izdelke."

"Prav tako bom tukaj zgradil hišo in naredil jo bom po svojem dizajnu" je povedal Sandy. "Vse bo iz lesa – mize, obloge, ograje, stopnišča. In imam veliko bresta, torej najverjetneje tudi talne obloge iz bresta. Moja hiša bo povsem unikatna."

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji