Članki

Kako zamenjati rezilo žage?

Wednesday, November 24, 2021

Kako zamenjati rezilo žage?

Zamenjava lista tračne žage je ena ključnih vzdrževalnih zadev vsakega uporabnika žage. Upoštevanje spodnjih nasvetov omogoča hitro, varno in pravilno namestitev rezila:

1. Preden začnete z menjavo rezila, se prepričajte, da ste izklopili stroj z glavnim stikalom.

2. Roko vodila rezila popolnoma potisnite stran od stroja.

3. Odprite zaščitni pokrov koles rezila, za katerim boste dostopali do rezila.4. Sprostite napetost rezila tako, da zavrtite napenjalni vijak, dokler se kolo rezila ne premakne nazaj, kar vam omogoča, da odstranite rezilo.

5. Odstranite rezilo s koles rezila in namestite novo rezilo.

6. Med nameščanjem rezila pazite, da so zobje na strani rezanja usmerjeni v smeri izhodne poti žagovine.

7. Rezilo za žage širine 32 mm je potrebno namestiti na kolesa tako, da dno požiralnikov štrli 3 mm od sprednjega roba kolesa. Pri rezilih širine 38 mm mora biti ta reža 4-5 mm.8. Zaprite zaščitni pokrov koles rezila.

9. Prilagodite napetost rezila. Upoštevanje pravilnih parametrov napetosti rezila podaljša njegovo življenjsko dobo. Priporočene vrednosti napetosti rezila najdete v navodilih za uporabo in so odvisne od vrste žage.Med žaganjem ne pozabite, da delovni čas rezila praviloma ne sme presegati 1,5 ure. Ko končate z delom na žagi, se prepričajte, da sprostite napetost rezila.

Upoštevanje zgornjih nasvetov vam pomaga podaljšati življenjsko dobo žaginega lista in povečati natančnost rezanja.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji