Članki

Kako v vaši delavnici izbrati najboljše rezalno orodje?

Wednesday, December 16, 2020

Kako v vaši delavnici izbrati najboljše rezalno orodje?

Več strojev, kot jih imate v svoji delavnici, pogosteje se soočate z dilemo, katero orodje za rezanje izbrati, kaj je bistvenega pomena za vsako žaganje in kako zagotoviti, da se bo določena izbira dobro obnesla.

Pri izbiri rezalnega orodja za svojo opremo upoštevajte vidike, kot so vrsta stroja, ki ga uporabljate, vrsta lesa, ki ga obdelujete in predvideni končni izdelki.

V vsakem primeru je vredno izbrati kakovostna in trpežna rezalna orodja in rezila. Kakovost ne pomeni nujno, da je izdelek veliko dražji od drugih. Dobri primeri so orodja za rezanje Wood-Mizer in listi za krožne žage, ki zagotavljajo visoko vzdržljivost in učinkovitost, medtem, ko so cene primerljive s povprečjem na trgu. Wood-Mizer svoje rezalno orodje izdeluje iz najkakovostnejšega nemškega in švedskega jekla in za njegovo izdelavo uporablja napredno tehnologijo.
Rezila za tračne žage

Da bi dosegli najboljšo kakovost in učinkovitost rezanja s tračno žago, morate rezila izbrati glede na vrsto lesa, ki ga boste obdelovali, in žago, ki jo imate. Razumna izbira orodja bo bistveno vplivala na to, koliko lesa boste lahko obdelali. Wood-Mizer ponuja širok izbor listov za tračne žage, vključno z več kot 100 kombinacijami različnih zobnih profilov, kompletom zob, kakovostjo jekla, širino in debelino rezila.

Serija rezil - RazorTIP, BiMETAL, MaxFLEX, DoubleHARD, SilverTIP, StartCUT, Vortex lahko zadovoljijo zahteve vsake stranke, ne glede na to, kakšen les se bo obdelovalo.

Upoštevajte, da je poleg pravilnega rezila nujno tudi njegovo pravilno vzdrževanje - redno ga ostrite, nastavite zobe, mažite med delom in odstranite trdo umazanijo z žaganega lesa (npr. z odstranjevalcem lubja). Pri izbiri rezila za žaganje vam priporočamo, da se obrnete na prodajnega predstavnika podjetja Wood-Mizer, ki bo z veseljem z vami delil svoje znanje in izkušnje.
Rezila za krožne žage

Pri izbiri listov za žage z več listi, za prečni razrez, za vzdolžni razrez ali za rezanje robov je ključnega pomena, da upoštevamo številne dejavnike. Listi za vzdolžni rez se lahko razlikujejo od listov za prečni razrez, ne samo po številu zob, temveč tudi po svoji obliki, profilu in sami zasnovi rezila. Liste krožne žage je treba izbrati glede na trdoto lesa in vlago, ki jo je treba obdelati.

Wood-Mizer ponuja večnamenske liste krožne žage, tako za vzdolžno žaganje ali prečni razrez, za mehki ali trdi les, kot tudi za suh ali moker les. Ta univerzalna rezila so priročna v manjših delavnicah, ki z različnimi stroji obdelujejo različne vrste in vrste lesa.

Rezila proti prijemanju imajo protifrikcijsko prevleko, ki ščiti njihovo površino pred nabiranjem umazanije in je odporna na prah in toploto.

Noži za skobeljnik in rezkarje

Wood-Mizer ponuja več kot 70 vrst nožev za rezkarje in skobeljnike. Izbira je odvisna predvsem od vrste opreme s katero delate, kar vpliva na osnovne parametre noža, kot so višina, dolžina in debelina.

Vendar je smiselno razmisliti tudi o vrsti lesa, ki ga obdelujete. Noži HSS (hitrorezno jeklo) so kot nalašč, če ravnate ali rezkate mehak do srednje trd les. Če obdelujete tropske, izredno trde vrste, je priporočljivo izbrati HW Tools z ostrimi rezalnimi robovi, ki zagotavljajo najvišjo kakovost rezanja tudi za najtrše vrste lesa. Če delate predvsem z mehkim lesom, imajo noži CR13 najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo.
Rezila za polnojarmenik

Wood-Mizer izdeluje rezila za polnojarmenik žage iz različnih vrst jekla. Številni proizvajalci imajo rezila za žage iz večnamenskega jekla, ki ponujajo glavne prednosti kot dostopna cena in splošna kakovost.

Če pa žagate predvsem trd les, boste morda želeli razmisliti o izbiri listov za žago polnojarmenik z večjo trdnostjo in odpornostjo, kot so žage iz jekla Uddeholm, ki jih ponuja Wood-Mizer. Kromirana rezila zdržijo dlje in izboljšajo kakovost reza trdega lesa.


Wood-Mizer ponuja široko paleto rezalnih orodij, zagotavlja lažje pridobivanje izdelkov in dosledno kakovost rezanja, zlasti za tiste predelovalce lesa, ki upravljajo več strojev ali obdelujejo različne vrste lesa.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji