Članki

Kako sestaviti čarobne sani za Božička

Wednesday, December 21, 2022

Kako sestaviti čarobne sani za Božička

Namig: potreben je bil izbruh ustvarjalnosti, mobilna žaga Wood-Mizer, topolov les in malo čarovnije 😊 Ker je Gregg Turk poleg tega, da je mizar in lastnik prenosne žage Wood-Mizer, je lahko zgradil neverjetne nove lesene sani za Božička.

Gregg Turk je s svojo mobilno žago Wood-Mizer rezal materiala za svoje podjetje, kjer je izdeloval fino pohištvo in rezbarjen les. Ko se je Gregg upokojil, se je odločil preizkusiti nov poklic Božička, vendar je bila pri nastopu le ena težava. Ko so otroci videli Greggovo podobo Božička, so vprašali: "Božiček, kje so tvoje sani?" Gregg se je odločil, da Božičku izdela prave sani.
Z malo božične čarovnije so les iz enega samega topolovega drevesa spremenili v Božičkove sani. Gregg je vso obdelavo lesa opravil sam, naročil je le sprednje zvonce, oblazinjenje in sistem napeljave, pri čemer je še vedno sodeloval pri načrtovanju.
Čeprav je stil sani morda videti staromoden, je armaturna plošča opremljena z najnovejšimi tehnološkimi dosežki, ki nekoliko olajšajo Božičkovo delo. Ima sistem GPS, računalnik za ogled "seznama pridnih otrok" in slik vesolja, stikalo za aktiviranje zaklepnih sponk, ki pomagajo zadržati sani, ko so na strehi, in celo simulacijo zaporedja vzleta z rohnečimi zvočniki in meglo!Kmalu po tem, ko je Gregg začel izdelovati sani, sta ga kontaktirali dve bližnji mesti, da bi bil Božiček za njihove božične dogodke. Nenadoma se je pritisk povečal. Čeprav je do decembra ostalo le še nekaj mesecev, je bil Gregg odločen, da bo pravočasno dokončal sani. Pri izdelavi sani je delal od osem do deset ur na dan, večere pa je preživljal pri načrtovanju delov, ki jih bo sestavil naslednji dan. Gregg ocenjuje, da je z razrezom 100 % rumenega topola na svoji hidravlični mobilni žagi Wood-Mizer LT40, prihranil več kot 4.000 USD na saneh, ki so bile dolge 4,3 m, široke 1,7 m in visoke 2 m.

Ni treba posebej poudarjati, da je bil Gregg ob koncu tega projekta izčrpan, a končni rezultat je bil vreden tega. Ko so bile sani dokončane, sta Gregg in njegova žena brez besed sedela na tleh delavnice ob mojstrovini pred njima.Gregg meni, da so njegove sani vrhunec več kot 35 let obdelave lesa in najboljši projekt, ki se ga je kdaj lotil. Njegova žaga Wood-Mizer mu je omogočila, da je delal z visoko kakovostnim materialom, ki ga nikoli ne bi mogel kupiti in mu dala prilagodljivost pri dimenzioniranju materiala. Kot pravi Gregg, "kombinacija tega, da ste mizar, Božiček in lastnik žage Wood-Mizer, vam omogoča, da zgradite vse, kar si zamislite!"


***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji