Članki

Kako servisirati tračno žago

Wednesday, October 28, 2020

Kako servisirati tračno žago

Vsi uporabniki tračnih žag Wood-Mizer so zaskrbljeni zaradi učinkovitosti rezanja. Da bi čas dobrega delovanja čim bolj podaljšali, morate redno opravljati preglede in zamenjati potrošne dele, da se izognete nepotrebnim zastojem pri delu. Upoštevanje spodnjih nasvetov vam bo zagotovilo dolgo delovanje žage brez okvar.

1. Preverite stanje verig za premikanje glave naprej/nazaj in gor/dol:

• z verig očistite žagovino in umazanijo,

• preverite napetost in po potrebi izvedite nastavitev,

• ne pozabite namazati ustreznih delov,

• če opazite poškodovan člen ali zatič, ga takoj zamenjajte z novim ali celo zamenjajte celotno verigo.2. Nastavite vodila rezila:

• preverite odklon vodilnih valjev na rezilu (odvisno od modela žage naj bo 4–6 mm; če imate težave, glejte uporabniški priročnik, poglavje: Nastavitve),

• z merilno napravo, imenovano orodje za poravnavo ravnega roba rezila (na voljo kot standardno orodje med nakupom žage), preverite poravnavo rezila proti ležišču žage,

• preverite splošno stanje valjev, obrabo obroča, globino utorov in stanje ležajev,

• če opazite praske na površini valjev ali če so nepravilne oblike, jih zamenjajte.3. Preverite stanje in napetost pogonskih jermenov, če je potrebno, prilagodite napetost ali jih zamenjajte z novimi.

4. Pozorno si oglejte ščit palice, ki se nahaja na glavnem okvirju. Preverite, ali je filc, ki je nameščen v notranjosti, dovolj namaščen in ali stanje plastičnih strgal za žagovino na glavni palici omogoča pravilno delovanje stroja.

5. Redno preverjajte nivo olja in stanje filtra v hidravličnem sistemu. Wood-Mizer priporoča, da filter zamenjate na vsakih 600 delovnih ur žaganja. Ne pozabite pregledati pozitivnega priklopa in ga po potrebi prilagoditi ali zamenjati.

6. Pri žagah z akumulatorjem redno preverjajte nivo polnjenja, napetost jermena alternatorja in stanje ščetk v enosmernih motorjih.

7. Sistematično mažite in preverite stanje priključkov stikal bobna, ki nadzorujejo gibanje glave naprej/nazaj/gor/dol.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji