Članki

Izdelava prečno rezanih kuhinjskih desk v Novi Škotski, Kanada

Wednesday, July 17, 2019

Izdelava prečno rezanih kuhinjskih desk v Novi Škotski, Kanada

"Larch Wood Canada" se nahaja na otoku Cape Breton v Novi Škotski, kjer ročno izdelajo kuhinjske deske iz prečno rezanega lesa iz macesnovih dreves. Poleg lepih barv in vzorcev letnic, je Larch Wood specializiran za kuhinjske deske iz prečno rezanega lesa, saj so trpežne in imajo samo-zdravilno rezalno površino.

Don Beamish, generalni direktor "Larch Wood Canada", ki je oblikoval te rezalne deske in jih lansiral na trg leta 2005, v svojem video intervjuju pripoveduje, kakšne korake predstavlja izdelava teh kuhinjskih desk.

V prvi vrsti se macesnova hlodovina razreže na tračni žagi Wood-Mizer LT40. Nato se les previdno zlaga in prenese v sušilnico. Posušen les se razreže na različne dolžine. Od žaganja se premakne na poravnalko, kjer se poravna z vseh štirih strani. Naslednji korak je krožna žaga, ki razreže v velikosti, potrebne za končni izdelek. Ampak to ni dovolj natančno in zato se les obdela še na skobeljniku, ki naredi zelo natančno velikost.

Za tem gre les na prvo lepljenje. "Fantje, ki to počnejo, pregledajo konce vsake palice, da določijo vzorec, ki bo na končni površini kuhinjske deske. Delajo čudovito mešanico vzorcev letnic lesa", pove Don Beamish.

Ko je lepljenje končano, se kose pošlje na poravnalko, ki odstrani lepilo in površino popolnoma očisti. Od tod gre na namizno žago za prečno rezanje v dve palčne palice. Ti deli se prenesejo na drugo lepljenje, da dobimo končno površino kuhinjskih desk. Potem morajo skozi brusilnike debeline in fine brusilnike, ter obdelavo okroglih robov. Na zadnji stopnji je proizvod prekrit s tremi plasti (dve plasti mineralnih olj in eno plast voska), nato pa se deske zapakira na kupce.

“Ko kupite kuhinjsko desko pri nas, lahko pričakujete, da boste na koncu dobili nekaj, kar vam bo všeč, saj bo to osrednja točka v vaši kuhinji in lahko jo boste prenesli na svoje otroke;" je dejal Don Beamish, generalni direktor podjetja "Larch Wood Canada".


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji