Članki

Ekstravagantna družinska hišica na drevesu

Wednesday, December 18, 2019

Ekstravagantna družinska hišica na drevesu

V samo enem letu, so v Bayfieldu v Koloradu, zgradili 13 m2 veliko, čudovito oblikovano hišico na drevesu iz hlodov bora ponderosa. Charles Swindler je zgradil hišico na drevesu za svoje vnuke.

Charlesu Swindlerju je jasno dejstvo, da ljudje prosijo za najem 13 kvadratnih metrov veliko hišico, za naslednje počitnice. Hišice trenutno ne oddaja, saj je bila zgrajena posebej za vnuke. Charles priznava, da je hišica na drevesu nekoliko bolj ekstravagantna, kot bi se večina vnukov kadar koli nadejala, vendar je on ne bi naredil nič drugače.

Charles jo je naredil v enem letu, skoraj celotna konstrukcija je zgrajena iz hlodov bora ponderosa, ki so bili odstranjeni v okviru programov za zmanjšanje požara Forest Service. Grede, konstrukcijski kosi, stebri, skodle in strešne kritine, so bile nažagane na njegovi tračni žagi LT15, pri čemer je bila notranja obdelava izvedena s kupljeno cedro.Hiša je na višini 8,5 metra in je bila namenoma zgrajena pod nenavadnimi koti, zaradi vizualnega interesa. "Nisem hotel kvadratne hiše," je rekel Charles. "Želel sem ustvariti zanimiv videz." Hiša na drevesu, do katere poteka vrvni most, je vizualno presenetljiva in ima prosto stoječ kamin, kompostno stranišče in umivalnik. Hiša je zasidrana v živa drevesa s kovinskimi vijaki 46 x 2,5 cm. Kovinski nosilci so priviti s trakovi 12,7 x 30 x 850 cm s talnimi nosilci, pritrjenimi na vsakega od štirih glavnih nosilcev. Stranice za hišo so rezane z naravnim robom.


Po Charlesovih besedah je njegova žaga LT15 pomembno vplivala na gradnjo drevesne hiške za svoje vnuke. "Če bi jo zgradil mojster gradnje drevesnih hišk, bi to stalo približno 100.000 USD," je dejal Charles. "Toda v resnici je šlo za približno 12.000 dolarjev materiala." Charles opozarja na material za konstrukcijo, stranice in grede material visokih stroškov, ki ga je lahko sam nažagal brez stroškov.

Prihranki pri stroških je le ena ugodnosti Charlesa zaradi svoje tračne žage in pravi, da jo ima že 8 let in še vedno deluje kot prvi dan, ko jo je kupil. "Naravnost čudovit občutek je, kako izkoristiti les s posestva in zgraditi nekaj edinstvenega," je dejal Charles.

"Naša hiša je bila razlog, da sem kupil tračno žago in narezal vse tramove za hišo. Za hišo dobim veliko pohval." Charles pravi, da je bila tračna žaga odlična naložba za njega in za njegove vnuke.Avtor: Jack Petree

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji