Članki

Brušenje s CBN brusi

Friday, August 26, 2022

Brušenje s CBN brusi

1. Vedno uporabljajte bruse s takšnim profilom, ki ustreza profilu brušenega žaginega lista.

2. Kadar nameščate rezilo v brusilnik, zagotovite, da je spona čista in da so nosilbne roke pravilno nastavljene.3. Zagotovite, da je potisnik v pravilnem položaju, da bo potisnil zob za brušenje.4. Pravilna nastavitev dolžine potisnika je zelo pomembna, saj se v nasprotnem primeru brus hitro poškoduje.5. Nastavite globino brušenja tako, da lahko v najnižjem položaju glave s prstom nežno obračate brus, medtem ko še vedno čutite rahel upor in brus lahko zapolni celoten profil zoba.6. Vklopite motor in preverite, ali so iskre vidne na celotnem profilu rezila. Če ni, popravite položaj potisnika.7. Na podlagi izkušenj Wood-Mizerja plast odstranjene kovine med enim ciklom ne sme biti debelejša od 0,1 – 0,15 mm.

8. Wood-Mizer priporoča, da vedno opravite vsaj 2 cikla brušenja.

POZOR!
Ne pozabite na redno čiščenje brusilnika in oljne šobe. Čisto olje in pravilno čiščenje brusa bosta zagotovila učinkovito brušenje brez pregrevanja.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji