Članki

Zen stoli in umetnost obdelave lesa

2019-6-19

Ob vznožju Mt. Fuji na Japonskem, svetovno znani mizar Tak Yoshino ustvarja ročno izdelane stole po meri, ki spodbujajo pravilno in zdravo držo telesa skozi prakso Zen. Zaradi...

Naredite sami: leseno pomivalno korito in pult za podeželsko hišo

2019-5-22

Eric Means je uporabil les črnega oreha, iz katerega je izdelal 1,2 m3 desk za unikatno leseno pomivalno korito in kuhinjski pult za podeželsko hišo.

Obnova delno lesenih hiš: od hobija do posla

2019-5-8

Za mnoge lastnike žag Wood-Mizer, se obdelava lesa začne kot hobi, sčasoma pa se spremeni v pravo podjetje, ki prinaša ne samo užitek, ampak tudi dohodek.

Tovarna za obdelavo lesa v Sloveniji se opira na Wood-Mizer žage

2019-4-17

Lastnik mizarskega podjetja pripoveduje, kako je postopoma izboljšal in nadgradil svojo delavnico, ter izpolnil svoje sanje o delu z lesom.

Dve tračni žagi WM4000 nadomestili štiri LT40 in povečali proizvodnjo

2019-3-27

Češki proizvajalec lesa svojo 20-letno rast poveže z dodajanjem ene žage LT40 za drugo, dokler se ne nadgradijo na industrijske žage podjetja Wood-Mizer.

Od ledenih kock do ledenega hotela

2019-3-14

V hladnih zimah in številnih jezerih je Norveška pred 150 leti postala vir ledenih blokov za Evropo. Čeprav je sodobno hlajenje zmanjšalo potrebo po ledu, je industrija žaganja...

Zakaj lokalni les?

2019-3-1

Vodja žage "Scottish Wood" pojasnjuje, zakaj obdeluje les, ki je zrasel na Škotskem.

Ameriška sanjska hiša

2019-2-20

Če vam življenje daje limone, naredite limonado! To je storil Mack Lowery. Ko je njegov dom pogorel v ogromnem požaru, je Mack Lowery uporabil 50 ha gozdnih zemljišč za...

Kako je malezijski učitelj ustanovil svojo mizarsko delavnico

2019-1-30

G. Mohd Nazmie živi s svojo družino na obrobju mesta Kota Bharu v Maleziji. On je učitelj in tudi mizar. Drugo življenje daje drevesom, ki bi bila sicer požgana. Proizvaja in...

Kombinirajte poravnalko/skobeljnik s tračno žago in dostopajte do...

2019-1-16

Od razreza hlodovine, do oblikovanja lesa in izdelave talnih oblog – mož iz Škotske lahko vse naredi s stroji Wood-Mizer.

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji