Članki

Nadgrajena stara mizarska delavnica v Nemčiji

2020-1-22

Wood-Mizer poravnalka/skobeljnik MP360 izboljšuje hitrost in natančnost v nemški mizarski delavnici, ki je močno zasidrana v zgodovini.

Tračna žaga Wood-Mizer reže hlode iz črnega starodavnega hrasta

2019-12-27

Lani so med posegom v poplavnih območjih reke Elbe, na jugu nemškega mesta Hamburg, odkrili skrivnostno najdbo v težkem in vlažnem zemljišču: hlod črnega hrasta.

Ekstravagantna družinska hišica na drevesu

2019-12-18

V samo enem letu, so v Bayfieldu v Koloradu, zgradili 13 m2 veliko, čudovito oblikovano hišico na drevesu iz hlodov bora ponderosa. Charles Swindler je zgradil hišico na...

Zamenjava starih tračnih žag s sodobno opremo v Indoneziji

2019-11-28

Ko so cene hlodov naraščale, je učinkovito pridobivanje lesa iz hlodov poganjalo indonezijska podjetja k modernizaciji njihovih žag.

»Kupili smo veliko večji stroj, kot smo ga bomo nameravali kupiti,...

2019-11-20

Nizozemski proizvajalec unikatnih lesenih izdelkov pove, zakaj je izbral tračno žago WB2000 in kaj mu je všeč pri njenem delovanju.

Nemška mizarska delavnica reže ogromne hrastove hlode s tračno...

2019-10-16

Ko sta se Heiner Schäfers in Aron Keidel, dva ljubitelja lesa in čudovitih izdelkov iz lesa, srečala na mojstrski mizarski šoli v Nemčiji, se je oblikovala briljantna ideja....

Malezijsko podjetje nadgradilo na hitrejšo in bolj produktivno...

2019-9-18

Družinsko podjetje za razrez hlodovine v Terengganu, Malezija pokaže, kako lahko celo majhna podjetja izkoristijo sodobne in učinkovitejše stroje za razrez hlodovine.

Majhna sladkornica za proizvodnjo javorjevega sirupa na družinski...

2019-8-28

S pomočjo tračne žage Wood-Mizer LT40 je Herbert Butterfield na družinski kmetiji v Charlotteju v Michiganu zgradil majhen skedenj iz belega bora in jesena. V tem skednju je...

NORVEŠKO PODJETJE ZA LESENE KONSTRUKCIJE JE IZVEDLO NADGRADNJO NA...

2019-8-1

To norveško podjetje z žago Wood-Mizer LT70 naredi vse – od udobnih brunaric s pogledom na jezero do razkošnih počitniških hišic.

Izdelava prečno rezanih kuhinjskih desk v Novi Škotski, Kanada

2019-7-17

"Larch Wood Canada" se nahaja na otoku Cape Breton v Novi Škotski, kjer ročno izdelajo kuhinjske deske iz prečno rezanega lesa iz macesnovih dreves. Poleg lepih barv in vzorcev...

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji