Članki

Gradnja Noetove barke

2021-1-13

Ena najmanjših tračnih žag Wood-Mizer je bila uporabljena za razrez 50 odstotkov lesa za največjo samostoječo leseno konstrukcijo na svetu - rekonstrukcija Noetove barke...

Tradicionalni zvonovi se bolje slišijo zaradi hrastovih jarmov zvona

2020-12-23

Podjetje Bachert, ki ga je leta 1725 ustanovil Kaspar Bachert na jugozahodu Nemčije, uliva in obnavlja celotno paleto bronastih zvonov in lesenih jarmov zvona za stranke po...

Lastniki gozdov žagajo hlodovino s hrošči, da povečajo vrednost

2020-11-25

Ali morate po vetrolomu očistiti gozd? Ali obstajajo drevesa, ki jih napadejo hrošči? Ena od rešitev je žaganje hlodov v dragocenejši les za domačije in prodajo.

Nova žaga na Tajskem se osredotoča na ROI

2020-10-21

Podjetje za proizvodnjo biomase širi proizvodnjo palet z novimi žagami, ki prinašajo boljšo donosnost naložbe (ROI) kot tradicionalni stroji.

Linija žage TITAN v poljskem podjetju MEBLOHIT

2020-8-21

Po zaslugi tračne žage TITAN podjetja Wood-Mizer, je poljski proizvajalec palet povečal produktivnost z ohranjanjem enakega števila zaposlenih.

Prva namestitev žage HR250 na Poljskem: proizvajalec palet poroča...

2020-7-22

Družinsko podjetje „AMESKO“, ki proizvaja palete in drugo leseno embalažo v poljski vasi Szczytkowice, poroča o rasti učinkovitosti zaradi vgradnje nove horizontalne tračne...

Žaganje na ekološki kmetiji v švicarskih Alpah

2020-7-8

Ta gorska ekološka kmetija je dostopna samo z gorskim vlakom, zato je lastnik kmetije kupil majhno tračno žago LT15, da ni odvisen od prevoza in lahko uporabisvoj les.

Mobilno pogodbeno žaganje na Škotskem

2020-5-28

Pet nasvetov za pogodbeno žaganje izkušenega škotskega žagarja. Oglejte si ta intervju, če želite izvedeti več nasvetov za pogodbeno rezanje lesa z mobilno žago.

Nov videoposnetek! Oglejte si ga prvi - Obljuba žagarja!

2020-4-9

Od mladega mizarja do žagarja z bratom in sinom, žagar deli svojo življenjsko pot z lesom in obljubo, ki izhaja iz njegove ljubezni do dela z lesom.

30 let žage v Walesu s petimi Wood-Mizer tračnimi žagami

2020-3-19

Težko je verjeti, vendar se je David Jones, kmet iz majhne vasi Bala v Severnem Walesu, pripravljal na povsem drugačno kariero. "Po šoli sem hotel poskusiti nekaj drugega kot...

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji