Članki

NORVEŠKO PODJETJE ZA LESENE KONSTRUKCIJE JE IZVEDLO NADGRADNJO NA...

2019-8-1

To norveško podjetje z žago Wood-Mizer LT70 naredi vse – od udobnih brunaric s pogledom na jezero do razkošnih počitniških hišic.

Izdelava prečno rezanih kuhinjskih desk v Novi Škotski, Kanada

2019-7-17

"Larch Wood Canada" se nahaja na otoku Cape Breton v Novi Škotski, kjer ročno izdelajo kuhinjske deske iz prečno rezanega lesa iz macesnovih dreves. Poleg lepih barv in vzorcev...

Izdelava sira, kmetovanje in žaganje v slovenskih Alpah

2019-6-26

Na kmetiji PRI LOVRČU, v bližini slovenskega mesta Tolmin, izdelujejo sir, ki je po tem kraju dobil ime in je znan tudi izven Slovenije. Zanimivo je, da v tej planinski kmetiji...

Zen stoli in umetnost obdelave lesa

2019-6-19

Ob vznožju Mt. Fuji na Japonskem, svetovno znani mizar Tak Yoshino ustvarja ročno izdelane stole po meri, ki spodbujajo pravilno in zdravo držo telesa skozi prakso Zen. Zaradi...

Naredite sami: leseno pomivalno korito in pult za podeželsko hišo

2019-5-22

Eric Means je uporabil les črnega oreha, iz katerega je izdelal 1,2 m3 desk za unikatno leseno pomivalno korito in kuhinjski pult za podeželsko hišo.

Obnova delno lesenih hiš: od hobija do posla

2019-5-8

Za mnoge lastnike žag Wood-Mizer, se obdelava lesa začne kot hobi, sčasoma pa se spremeni v pravo podjetje, ki prinaša ne samo užitek, ampak tudi dohodek.

Tovarna za obdelavo lesa v Sloveniji se opira na Wood-Mizer žage

2019-4-17

Lastnik mizarskega podjetja pripoveduje, kako je postopoma izboljšal in nadgradil svojo delavnico, ter izpolnil svoje sanje o delu z lesom.

Dve tračni žagi WM4000 nadomestili štiri LT40 in povečali proizvodnjo

2019-3-27

Češki proizvajalec lesa svojo 20-letno rast poveže z dodajanjem ene žage LT40 za drugo, dokler se ne nadgradijo na industrijske žage podjetja Wood-Mizer.

Od ledenih kock do ledenega hotela

2019-3-14

V hladnih zimah in številnih jezerih je Norveška pred 150 leti postala vir ledenih blokov za Evropo. Čeprav je sodobno hlajenje zmanjšalo potrebo po ledu, je industrija žaganja...

Zakaj lokalni les?

2019-3-1

Vodja žage "Scottish Wood" pojasnjuje, zakaj obdeluje les, ki je zrasel na Škotskem.

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji