Naša zgodovina

Wood-Mizer se je začel razvijati leta 1982 iz skromnega izhodišča – v garaži v Indiani, ZDA. Donaldu Laskowskemu in Danielu Tekulvu se je porodila ideja o učinkovitejšem načinu žaganja hlodovine za lesne izdelke. Ustavrila sta nekaj novega in kmalu so se pojavile nove priložnosti. Nenadoma je vsak lahko z lahkoto in gospodarnostjo izdeloval svoj les in za proizvajalce lesa po vsem svetu se je začela revolucija.

Tovarna, postavljena v Indianapolisu je nato v pičlih 5 letih izdelala več kot 2500 žag. Poceni žaga, ki obdeluje les značilen za drage žage, je uspela!

Industrija prenosnih žag je naraščala in stranke so zahtevale žago z večjo produktivnostjo. Wood-Mizer se je odzval z izdelavo serije Super leta 1997. Naslednja žaga je bila LT15 – najmanjša žaga, ki jo je takrat ponujal Wood-Mizer.

Leta 1990 je poljski podjetnik opazil nove priložnosti in Wood-Mizerjev izdelke predstavil Evropi. Ustanovili smo sedež v Kolu na Poljslem za oskrbo evropskega, afriškega in azijskega trga. Podjetje je raslo in raslo in ljudje so spoznali koncept tehnologije žaganja s tankim rezom.

Danes je Wood-Mizer Industries dinamično in sodobno mednarodno podjetje. Evropo, Azijo in Afriko neposredno oskrbuje evropski sedež. Sodobni proizvodni obrat, ki deluje v skladu s standardi ISO 9001:2008, zaposluje več kot 300 ljudi. Leta 2007 je bil dokončan nov proizvodni objekt, ki omogoča izdelavo novih linij rezil in več prostora v objektu za proizvodnjo žag.

Leta 2012–2013 sta bila dokončana dva nova objekta, ki sta omogočila več kot 4200 m2 prostora za proizvodnjo in pisarne. Dokončan je bil tudi večji proizvodni objekt in objekt s storitvami za stranke in delavnico.

Servisni centri Wood-Mizer rastejo in se naajajo v več kot 100 državah. V več kot 30-letnem obdobju delovanja na svetovni ravni je Wood-Mizer izdelal več kot 60.000 žag in veliko ponudbo komplementarne opreme za obdelavo lesa.