Članki

Zakaj je treba sekati drevesa - Swedish Homestead Series

Thursday, October 25, 2018

Zakaj je treba sekati drevesa - Swedish Homestead Series

Kako naj bi upravljal svoj gozd? Simeon Fuchs pojasnjuje prednosti sekanja dreves in svojo filozofijo o ravnanju z okoljem v primerjavi z opustitvijo.

Z več kot 18 ha gostega gozda prihaja velika odgovornost za Simeona in njegovo družino. S svojim bratom, ki je arborist, se zavedata pomena varstva okolja. Z dobrim vodenjem svojega gozda, Simeon pogosto preučuje gozd in odkriva kraje, kjer so starejša drevesa postala tako gosta, da mlajša, bolj živahna drevesa nimajo prostora za rast - in če rastejo, zamrejo že samo po nekaj mesecih.

Da bi rešil to težavo, sta se Simeon in njegov brat odločila, da posekata višja mrtva drevesa, ki zastirajo sonce mlajšim drevesom. Mlajša drevesa takoj začno rasti hitro, okrepijo svoj imunski sistem in tako jim omogočita, da živijo dlje. Drevesa, ki jih Simeon poseka, sčasoma postanejo kompost in tako pomagajo rastlinskim in živalskim vrstam uspevati in rasti. "Opazil sem rastline in rože, ki jih nikoli prej nisem videl," pojasnjuje Simeon.

V tem videoposnetku Swedish Homestead pojasnjuje Simeon Fuchs kako dobro upravljanje s svojim gozdom pozitivno vpliva na naravo in njihovo življenje na kmetiji.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji