Članki

Veliki skedenj v osrednjem Vermontu, zgrajen za raziskovalni center za permakulturo

Monday, October 29, 2018

Veliki skedenj v osrednjem Vermontu, zgrajen za raziskovalni center za permakulturo

Na 70 ha veliki kmetiji v osrednjem Vermontu, je Ben Falk potreboval skedenj, ki bo služil kot raziskovalni center in gostitelj za programe permakulture.

Na svoji kmetiji je imel les, zato je Ben najel Davida Johansona, lokalnega mojstra za razrez hlodovine in  gradnjo lesenih konstrukcij. Rezultat je 3-nadstropni skedenj, ki je v celoti narejen iz lesa, pridelanega na kmetiji. S svojo LT40 hidravlično tračno žago, opremljeno z BiMETAL rezilom iz Wood-Mizerja, je David razrezal 70 kubičnih metrov belega in rdečega bora za okvir konstrukcije skednja.

Zgrajeno na tradicionalni stil okvirja s tesarskimi spoji, je imel David polno ekipo za sestavljanje okvirja, ki so mu pomagali od temeljev, postavljanja sten in namestitve strehe. David je povedal, da je mobilna tračna žaga s svojo hitrostjo in zmožnostjo obdelave materiala v potrebne dimenzije igrala ključno vlogo, da so postavili okvir v 10 tednih.

V naslednjih mescih so namestili stene in tla, da je bil skedenj končan. Ben predvideva, da je prihranil 25.000 dolarjev, saj je les dobil na svoji kmetiji in da najel Daviva za razrez hlodovine in postavitev skednja 12 x 22 metrov. Ben pravi, da vsi obožujejo nov raziskovalni center. "Zelo sem vesel, da je skedenj končan", je dejal Ben.

Avtor: Chase WarnerName:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji