Članki

Sunday, July 29, 2018

Od drevesa do mize: lastnik tračne žage Wood-Mizer naredi svojo prvo mizo

Prekrasna kuhinjska miza iz lesa belega hrasta in oreha, je prejela več kot 1.500 glasov na spletu in tako je Nathan Elliott dobil nagrado People's Choice Award na tekmovanju strank Wood-Mizer.

Ko je Nathan Elliott pritrdil vrh svoje mize na podnožje, je lahko končno videl rezultat svojega trdega dela. "Običajno bi les prodal drugim mizarjem in ne bi videl rezultatov mojega začetnega dela," je dejal Nathan. S svojo lastno hidravlično žago Wood-Mizer je Nathan lahko izbral, podrl in razrezal hlode za izgradnjo svoje prve mize.

Nathanova miza rustikalnega stila ima beli hrastov vrh četrtinskih desk z nogami iz črnega oreha. "Po grobem razrezu lesa v končne dimenzije sem zaključil 90 % strojne obdelave in končal z ročnim orodjem," je dejal Nathan. "To je bil moj prvi veliki projekt obdelave lesa", je dejal Nathan. "Vedno sem si želel delati kmečke mize. Ta projekt je vzbudil moje zaupanje in je pripeljalo do drugih projektov." Nathanova miza je bila dobro sprejeta in si zaslužila nagrado People’s Choice Award, na natečaju Wood-Mizer za leto 2017, z več kot 1.500 javnimi spletnimi glasovi za njegov projekt. Nathanovi prijatelji so vedeli, da ima v lasti žago, vendar so bili presenečeni nad novim ustvarjanjem in dejstvom, da je lahko naredil lepo pohištvo. Miza je povečala dobičkonosnost dejavnosti in je privedla do več naročil za projekte obdelave lesa, najprej pa od njegove žene.

Naraščajoča priljubljenost rustikalnega stila je oblika umetnosti, ki jo mnogi lesarji že več let izpopolnjujejo, vendar je proces "od drevesa do mize" resnično poseben. "Vsakdo lahko kupi les, vendar imeti znanje in sposobnosti, da se iz hlodovine naredi les, za določen projekt, lahko rečejo samo nekateri, da so to storili," je dejal Nathan.

Avtor: Samantha Alexander

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji