Članki

Oče dvakratnega olimpijskega dobitnika zlate medalje  govori o svoji Wood-Mizer Industrial tračni žagi

Monday, July 9, 2018

Oče dvakratnega olimpijskega dobitnika zlate medalje govori o svoji Wood-Mizer Industrial tračni žagi

Latvijski proizvajalec lesa upravlja tračno žago Wood-Mizer brez prestanka, tako kot izgleda urnik treninga njegovega sina - Maris Strombergs, BMX zvezda in dvakratni olimpijski dobitnik zlate medalje.

Guntars Strombergs je pred 11 let kupil tračno žago Wood-Mizer Industrial (model LT300, ki je zdaj znan kot WM3500).

"To žago sem videl na predstavitvi, nato pa sem si jo ogledal med delovanjem v bližnji žagi," je povedal Guntars. "Od ker sem jo kupil pred 11 leti, deluje 24 ur na dan v treh dnevnih izmenah. Les posušimo sami, nato pa ga izvozimo na Kitajsko, Japonsko in v Anglijo. To je zanesljiva žaga! "

Guntarjevo mestece Valmiera je znano po vsej Latviji po svoji BMX progi za treniranje. Guntarjev sin Maris Strombergs je treniral na progi od svojega otroštva in postal mednarodna BMX zvezda – olimpijski zmagovalec v Pekingu leta 2008 in v Londonu leta 2012.

Maris Strombergs v svojih številnih intervjujih in na svoji spletni strani vedno ugotavlja, da so njegovi dosežki posledica spodbujanja in podpore staršev. Guntars je Marisu omogočil, da je začel trenirati pri šestih letih, Maris pa je osvojil prvo svetovno prvenstvo pri devetih letih. Od takrat dalje skupaj potujeta po svetu, da lahko Maris sodeluje na tekmovanjih in nadaljuje s treningi.

Marisov vzdevek v športni skupnosti BMX je "The Machine" ... zato se zdi, da sta v družini dva stroja!
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji