Članki

Kako redčiti gozd in pripraviti drva

Thursday, June 28, 2018

Kako redčiti gozd in pripraviti drva

Simeon Fuchs in njegov brat - švedska kmeta - nam posveta, kako upravljata s svojimi gozdovi, kakšna načela uporabljata za redčenje gozda in kako proizvajata drva iz pobranih brezovih hlodov.

Simeon in njegov brat sta odgovorna za pravilno uporabo 45-akrske družinske gozdne parcele. Njuno delo prinaša družinski dohodek od prodaje lesa proizvajalcem papirja. Poleg tega bratja naredita drva za ogrevanje njunih domov.

V tej seriji videoposnetkov greta brata v gozd, da bi posekala drevesa za proizvodnjo kurilnega lesa. Po besedah Simeona, so najboljša drva iz lokalne breze, katere tanke hlode se zlahka razcepi na hidravličnem cepilniku. Drva breze gorijo dobro in dolgo; to je pomemben stranski proizvod v procesu trajnostnega gospodarjenja z gozdovi. Brata odstranita tanka drevesa breze, da naredita prostor za rast borovcev iz nižjega nivoja gozda. Poleg tega skrbita za povečanje biotske raznovrstnosti, vključno z žuželkami, katerih prisotnost postane bolj zdrava.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji