Članki

Kako italijanski obdelovalec lesa profitira več iz vsakega hloda

Wednesday, November 21, 2018

Kako italijanski obdelovalec lesa profitira več iz vsakega hloda

Če potujete dve uri iz Benetk proti Aplam, vas bo pot peljala mimo delavnice Marca Marcanteja. Nahaja se v podnožju Vincenza regije, kjer Marcovo podjetje nadaljuje s tradicionalno proizvodnjo drv, ki jo je začel njegov oče pred 30 leti. Vendar je Marco razširil ponudbo in privabil še druge stranke, saj se časi neprestano spreminjajo.

Ko je njegov oče ustanovil podjetje, so samo enostavno podirali drevesa in pridelovali drva. Vendar, ko je Marco pričel voditi podjetje, je ugotovil, da je stopnja dobička zelo tesna in ni bilo načina za povečanje dobička in varnosti podjetja, razen, če ne spremeni načina poslovanja na nek način.

Rešitev se mu je ponudila, ko je leta 2011 obiskal ZDA in Kanado.

"Tam sem videl na delu tračno žago Wood-Mizer LT15 in hitro spoznal, da bi nam takšen stroj zelo pomagal pri razširitvi naše ponudbe" je povedal Marco.

"Ves les, ki ga vidite v moji delavnici – tramovi, deske in robovi so narejeni z našo tračno žago Wood-Mizer LT15".

"Zakaj sem izbral Wood-Mizer? Zato ker verjamem, da lahko ta tračna žaga opravi delo, ki ga potrebujem. Je profesionalna, kompaktna in funkcionalna žaga, ki omogoča dobro delo. Naša žaga Wood-Mizer LT 15 reže hlodovino do premera 70 centimetrov in dolžine 8 metrov, saj ima 8-metrsko ležišče."

"Tradicionalna tračna žaga bi potrebovala 16 metrov tračnic, da bi lahko prežagal takšen hlod. Vendar je žaga Wood-Mizer pametno konstruirana in se premika glava žage in ne hlod.

"Pregledali smo tudi žage drugih proizvajalcev, vendar so žage Wood-Mizer najboljše vrednosti za denar na tržišču. Ta tračna žaga je idealna za dela, ki jih opravljamo v našem podjetju in je zelo natančna. Reže lahko liste do debeline 1,5 mm v dolžini 8 metrov in Wood-Mizer je natančen do 1 milimetra na celotno dolžino deske."

"Wood-Mizer mi je omogočil nadaljevanje moje strasti do obdelovanja lesa. Dal mi je priložnost za uspeh. Hlod, ki bi ga na tradicionalni tračni žagi zavrgli, ker za njih ni dobičkonosen, ga jaz lahko spremenim v les za izdelavo palet!"

"Moja odločitev za nakup žage Wood-Mizer temelji na dejstvu, da je vrednost lokalnega lesa približno 100 EUR na kubični meter. Vendar razrezan hlod v deske ima vrednost 400–450 EUR na kubični meter. To je macesen. To je razlog zakaj smo začeli sami z razrezom hlodovine in zakaj smo se odločili za Wood-Mizer."

"Leseni stoli, svetilke, klopi in pručke se vračajo nazaj kot moderno in so način, da damo vrednost hlodovini, saj v nasprotnem ne bi bili dobičkonosni" je pripomnil Marco. Z nakupom tračne žage je podjetje povečalo zmožnosti za izdelavo izdelkov in povečalo število strank. Danes Marco ponuja – poleg sečnje – drva za prodajo, arboristične storitve in seveda izdelan les po naročilu za prodajo.

Avtor: Martina Valentini, Greenpress Environmedia, Italy

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji