Članki

Wednesday, September 12, 2018

Britanski inženir je z modelom LT40 spremenil svojo kariero

S tračno žago Wood-Mizer LT40 je Paul Grainger spremenil svoj pot iz prodajalca odpadnega lesa preko eBay-a in postal pomemben del več milijonov funtov vrednega restavracijskega projekta luksuznega hotela.

Paul Grainger je po srcu inženir. Z veseljem restavrira star motocikel, popravi kmetijski stroj ali naredi ostrešje iz lesa. Z občutkom za podrobnosti in zdravo mero strasti za mizarstvo, si je ustvaril lepo posel po vsem severnem Yorkshiru.

"Obiskoval sem fakulteto za inženirja, vendar sem se tega naveličal in začel opravljati kmetijsko inženirsko dejavnost" je dejal. "Delal sem z mednarodnimi stroji in dirkal z motorji, preden sem prešel v gozdarstvo, kjer sem še sedaj."

Paulu ni bilo všeč, da je ves les, ki ga je izvlekel iz gozdov šel v nič, zato mu je v 90 letih prijatelj posodil žago Wood-Mizer LT40.

"Iz hrastovine sem začel izdelovati tramove in jih prodajati na eBay-u. Lokalni gradbinci in druga podjetja so začela kupovati pri meri in posel je le še rastel."

Po 20 letih se struktura poslovanja še vedno ni spremenila, vendar pa sta velikost in raznolikost ponudbe neprepoznavna.

En od večjih trenutkov, ki so močno prispevali k uspehu Paula, je prvo delo, ki ga je opravil pri Meddleton Lodge. Posestvo Georgian stoji na 200 hektarjih in v zadnjih sedmih letih je bilo prenovljeno in razširjeno z namenom izgradnje luksuznega zdravilišča, hotela in poročnega prizorišča. Lastnik, James Allison, je prosil Paula naj zgradi pergolo, ki bo namenjena poročnim obredom.

"Začel sem s pergolo, nato me je James prosil naj naredim še nekaj ostrešja na glavni zgradbi in nekaterih zapuščenih delih zgradbe. Opravili smo nekaj popravil in obnovitvenih del na enem krilu, nato pa smo ugotovili, da je na drugem krilu ostrešje dotrajano. Predlagal sem izdelavo devetih novih delov iz mehkega lesa, da bo videti, kot da so tam originali."

"Les smo poskušali pridobiti iz gozdov čim bliže posestvu, nekatere macesne pa smo posekali prav na posestvu" je povedal Paul. "Najverjetneje so tam rastli vsaj 100 let, sedaj pa so del zgradbe, kjer bodo naslednjih 100 let. Neverjetna zgodba."

Izkušnje obdelave lesa in kakovost sta nedvomno igrala veliko vlogo pri Paulovem uspehu. Pozna pomembnost njegove tračne žage in zato lahko strankam dostavi tisto, kar si želijo.

"Brez žage Wood-Mizer bi bil popolnoma bos" je povedal Paul. "Potreboval sem kar nekaj let, da sem si kupil svojo žago, vendar se je izplačalo. Model LT40 naredi vse kar žalim. Je prenosna in popolnoma hidravlična. Verjetno bom še kupil oblikovalnik/ravnalnik, da bom lahko izdelal še več."

Po članku Ben Pike, Eve CommunicationsName:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji