Članki

Tovarna za obdelavo lesa v Sloveniji se opira na Wood-Mizer žage

2019-4-17

Lastnik mizarskega podjetja pripoveduje, kako je postopoma izboljšal in nadgradil svojo delavnico, ter izpolnil svoje sanje o delu z lesom.

Dve tračni žagi WM4000 nadomestili štiri LT40 in povečali proizvodnjo

2019-3-27

Češki proizvajalec lesa svojo 20-letno rast poveže z dodajanjem ene žage LT40 za drugo, dokler se ne nadgradijo na industrijske žage podjetja Wood-Mizer.

Od ledenih kock do ledenega hotela

2019-3-14

V hladnih zimah in številnih jezerih je Norveška pred 150 leti postala vir ledenih blokov za Evropo. Čeprav je sodobno hlajenje zmanjšalo potrebo po ledu, je industrija žaganja...

Zakaj lokalni les?

2019-3-1

Vodja žage "Scottish Wood" pojasnjuje, zakaj obdeluje les, ki je zrasel na Škotskem.

Ameriška sanjska hiša

2019-2-20

Če vam življenje daje limone, naredite limonado! To je storil Mack Lowery. Ko je njegov dom pogorel v ogromnem požaru, je Mack Lowery uporabil 50 ha gozdnih zemljišč za...

Kako je malezijski učitelj ustanovil svojo mizarsko delavnico

2019-1-30

G. Mohd Nazmie živi s svojo družino na obrobju mesta Kota Bharu v Maleziji. On je učitelj in tudi mizar. Drugo življenje daje drevesom, ki bi bila sicer požgana. Proizvaja in...

Kombinirajte poravnalko/skobeljnik s tračno žago in dostopajte do...

2019-1-16

Od razreza hlodovine, do oblikovanja lesa in izdelave talnih oblog – mož iz Škotske lahko vse naredi s stroji Wood-Mizer.

Zahvaljujoč sončni peči, je les zaščiten pred poškodbami insektov...

2019-1-2

Kmet Nathan Brown je bil naveličan hroščev, ki so uničevali les, ki ga je pustil sušiti na zraku, zato se je odločil za gradnjo solarne peči ...

Kako varno in natančno posekati drevo - Swedish Homestead Video...

2018-12-26

Kmet Simeon Fuchs deli varne in preizkušene tehnike, ki jih uporabljajo stari švedski gozdarji za sekanje velikih dreves.

Velikost je pomembna

2018-12-12

Široko-tračna žaga WB2000 je pomagala lastniku v Veliki Britaniji, da je pričel z razrezom večjih hlodov in tako zmagal v boju proti elektrarnam.

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji